Türkiye’deki görev süresi sona eren Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger veda ziyaretleri yapıyor.

Ülke genelindeki ziyaretleri kapsamında Karabük’e gelen Avusturyalı diplomat, aynı zamanda Avrupa Yerel Yönetimler Meclisi Üyesi olan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye de bir ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger’e belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; “Farklı bir belediyeyiz, bundan 12 yıl önce borcu olan, işçisine maaş ödemekte zorlanan bir belediye devraldık, ancak doğru yönetimle yalnızca Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da sayılı belediyelerinden biri haline geldik.

Belediyeyi bir holding anlayışı ile yönetiyor, ağırlıklı olarak kendi öz kaynaklarımızla hizmetlerimizi yapıyoruz. Yaptığımız yatırımlarla yaklaşık 500 milyonluk bir gayrimenkulü de belediyemize kazandırmayı başardık. Merkezi hükümetin ya da Avrupa Birliğinin kaynaklarına bağımlı olmadan çalışmalarını sürdüren ender belediyelerden biriyiz, belediyeciliği şehrimize borcumuzu ödemek için yapıyoruz, kurumun imkânlarından yararlanmak gibi bir amacımız hiç olmadı, rüşvetin ve siyasetin girmediği bir belediyeyiz” dedi.

Karabük’te olmaktan mutluluk duyduklarını belirten Büyükelçi Christian Berger ve Yunan eşi Marilena Georgiadou Berger, Türkiye’den son derece güzel anılarla ayrıldıklarını belirtirken, özellikle Karabük ve Karadeniz’in doğal güzelliklerine hayran kaldıklarını belirtti.

Editör: Haber Merkezi