Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile AK Parti Belediye Meclis Gurubu arasındaki tartışmanın harareti yükselerek devam ediyor.

AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, "Vergili bizden özür dilemeli" derken, Başkan Vergili ise "Asıl onlar özür dilesin" dedi.

Başkan Vergili, AK Parti Belediye Meclis Grup Başkan Vekili Osman Köşker'e yüklenerek, yapılan açıklamadaki tutarsızlığı gözler önüne serildiğinin altını çizdi.

Vergili, ayrıca AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin, meclis çalışmaları ile ilgili deneyim ve bilgi sahibi olmadıklarını da öne sürdü.

Başkan Rafet Vergili, AK Parti Belediye Meclis Üyelerinin açıklamasından bir kaç saat sonra yaptığı açıklamada aynı sertlikte cevap verdi.

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin yazılı basın açıklaması aynen şöyle;

"Biz kimseyi kapıkulu olarak görmeyiz. Herkesin fikrine saygı gösteririz. Çoğulcu demokrasiyi katılımı sağlamak olarak görmekteyiz. Bizim dediğimiz olacak tutumuna tepki göstermekten doğal bir şey olamaz. Bir buçuk yıl encümende de görev yaptığımız AK Parti Grup başkanı, encümende ‘Benim dediğim olacak’ dediğim bir konu söylesin ve ondan sonra yaptığı demagojiye devam etsin.

Bir buçuk yıldan bu yana Belediye Meclisinin nasıl çalıştığını öğrenememiş, Belediye Meclis üyelerine anlatacak bir şeyimiz olamaz. Gündem, gündem harici konuların görüşülmesinin usül ve esasları vardır. Geçtiğimiz on yılda ve ondan önceki dönemlerde aynı usul ve esaslarla çalışmış meclise Osman Köşker beyefendi mi iş öğretecek?

Bu meclisin çalışma prensipleri vardır. Önce bunu iyice öğrensin, etrafındaki eski meclis üyelerine sorsun. Öğrenmenin ayıbı olmaz. Mahkeme prosedürleri ile mahkeme salonları ile Belediye Meclisini ayırsın.

VERGİLİ, BELEDİYE MECLİS TOPLANTI VİDEOLARI İLE TARTIŞMAYA FARKLI BİR BOYUT GETİRDİ

Bakın bu olayla ilgili yapmış olduğu açıklamaya;’ Meclis toplantısının kamera kayıtlarını sansürsüz ve montajsız şekilde Karabük halkı ile paylaşılmasını talep ediyoruz’ derken, şahsımıza bulunmuş olduğu ithamı dikkatinize bırakıyorum.

Şöyle diyor Osman Köşker; “Burada (Kartaltepe’de) 58 dönüme yakın bir arazi var. Bu 58 dönüme yakın arazi Millet Bahçesi gibi yeşil alana dönüştürülüp değerlendirilecekse tabi ki güzel olur.”

Kendisi 1 yıl beraber çalıştığımız halde kim olduğumuzu öğrenememiş. Güvensiz, şüpheci ve itham edici davranışlarını yazıya da dökmüş. Bu zihniyet Karabük’e ne kadar hizmet eder takdir sizin.

Ve şimdi Millet Bahçesiyle ilgili önerimizi sansürsüz ve montajsız şekilde yayınlıyorum;

“Biz bu mecliste Karabük'ün menfaatleri ile ilgili kararlar alıyoruz. Şu anda sizin söylemiş olduğunuz Millet Bahçesi ile ilgili ben şu anda Demir Yollarından geri kalan 160 dönümlük (Cumapazarı DDY arazileri) hakkımdan feragat ediyorum. Önümüzdeki 15 gün içerisinde Bakan Bey gelecek. Şu anda ki Milletvekilleri ile kararları konuştuğumuzda ben hakkımızın tamamından feragat edebileceğimi ve eğer yapılırsa Karabük'e çok güzel bir Millet Bahçesi kazandıracağımızı söyledim”

Beyanındaki yalanı ve tutarsızlığı kendisi bulsun. Onların anlayışı şu; kendi önerileri olmayınca konuyu 1 ay sonraya bırakma, kendi önerileri ise hemen oylama. Kendileriyle çelişkideler. Göstermiş olduğum tepki bu davranışlaradır.

Onlar önce Belediye Meclisi nasıl çalışır, son 15 yıllık Ak Partili meclis üyelerini toplayıp istişare yapıp öğrensinler. Sonra da Safranbolu ve Karabük halkından ve de şahsımdan, havaalanı ve Kanyon park projesiyle ilgili yapılan meclis oylamasından dolayı özür dilesinler, bizde gereğini yaparız."

Editör: Haber Merkezi