Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, seçim çalışmaları kapsamında 100. Yıl Mahallesinde büyük bir kalabalığa konuşma yaptı.

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal ile ilgili yine ağır eleştiriler yapan Vergili, Uysal'ı bu sefer memleketi Konya'dan vurdu.

"Bana akıl vereceğine sen git Konya Belediye Başkanına akıl ver." diyen Vergili, konuşmasına şu şekilde devam etti;

"Arkadaşımız Konyalı. Önce Konya'ya bakacak. Diyor ki, "Kent Meydanına talebelerimiz neden gelmiyor? Ben onları kent meydanına götüreceğim." Onun şu andaki tek projesi benim. Konya'ya bakalım. Konya'da Erbakan Üniversitesi merbaların olduğu yerde. Peki gençlik nerede, kafeleri, eğlence yerleri nerede? Şu anda şu saatte Mevlana Hazretlerinin türbesinin olduğu yerde bir Allah'ın kulunu bulamazsınız. Ve belediye başkanına, bundan önceki belediye başkanına kendisine de söyledim. Dedim ki, "Kardeşim buradan geçen bir adam Mevlana Türbesinde gece de geçse sabaha karşı da geçse bir Fatiha okur geçer." Üç tane daha güvenlik görevlisi koyamıyor musunuz dedim. Saat 6 dedikleri zaman Mevlana Türbesinin kapılarına kilit vuruluyor. Yoldan bir Allah'ın kulu geçemiyor ve Konya'nın meydanında bir Allah'ın kulu bulunmuyor. Şimdi gelmiş Karabük'te bize belediyecilik dersi veriyor. 

Bu kadar açılmış kafeler varken, gençlerin oturabileceği yerler varken, Karabük'te bu kadar güzel bir mahalle ortaya çıkmışken hocam sen ne yapıyorsun? Meydanın kenarına oturup ta havuzlar, süsler, ışıklar  yapıp Karabük'e akıl veriyorsun? Sen Konyalısın. Önce git Konya Belediye Başkanına akıl ver. 24 saat orada 2 tane güvenlik görevlisi versin Mevlana Hazretlerinin Türbesinde. Bırak Karabük'ü biz idare ederiz. Önce memleketine bir hizmetin olsun. Karabük'ün idaresini de bize bırak çünkü senin tek projen benim. Karabük'ün tek projesi benim. 

Bugüne kadar bana bütün partili dostlarım oy verdi. AK Partili kardeşlerime, CHP'li kardeşlerime, İyi Partili kardeşlerime, BBP'li, Saadet Partili kardeşlerime. Gelin Karabük'ün 50 yıllık geleceğini beraber inşa edelim. Hayırlısıyla  31 Mart akşamı bu yetkiyi tekrardan bize verin. Biz sizler için, Allah için çalışmaya devam edelim."