Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafında bu yıl vekâlet yoluyla ülkemizde ve 135 ülkede kurban kesimi gerçekleştirilecek.


Geçen yıl vekâleten Karabük'ten 875, toplamda 240 bin kurban kesen Diyanetin bu yılki hedefi 275 bin kurban.

Bu yıl da “Kurbanlarımız Kardeşlik İçin” parolasıyla faaliyetlerimizi başlattık. Kurban,  hem insanı Allaha, hem de insanların kalplerini birbirine yaklaştıran bir ibadettir.

Bu yıl da ülkemizde ve 135 ülkedeki kardeşlerimizin yanında bulunmak, bir nebze de olsa sıkıntılarını gidermek ve sevinçlerini paylaşmak için vekâleten kurban organizasyonunun çok güzel bir fırsat ve imkân olduğu unutulmamalıdır.

Dinî kurallara ve hijyen şartlarına titizlikle uyularak kesilen kurbanların etleri; yurt içi ve yurt dışında vekalet veren vatandaşlarımız adına muhtaçlara ulaştırılmaktadır. Tamamen dini, hayri ve insani maksatla yapılan bu hizmetin her safhası tam bir sorumluluk anlayışıyla yerine getirilmektedir.

Vekâleten kurban organizasyonunda kurbanını yurtiçinde kestirmek isteyenlerin 850 TL, yurtdışında kestirmek isteyenlerin 600 TL kurban ücreti yatırması gerekmektedir.

Vekalet yoluyla kurban kestirmek isteyenler Türkiye Diyanet Vakfının www.bagiş.diyanetvakfi..org.tr  adresinden online bağış yaparak veya İl ve İlçe Müftülüklerine gelerek, PTT Şubelerine ya da anlaşmalı bankalarda Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Hesabına ücretini yatırarak bu organizasyona katılabilirler.

Bankalara 31 Ağustos 2017 saat 12.00 ye kadar, İl Müftülüğüne gelerek veya online olarak ise 01 Eylül 2017 (Bayramın birinci günü) akşamına kadar kurban ücreti yatırılabilmektedir.

Kurban ücreti: Vakıf Katılım, Al Baraka Türk, Kuveyt Türk, Ziraat Katılım, Vakıfbank, Halkbank, Garanti Bankası, Akbank, Yapı Kredi Bank ve PTT şubelerinde açılan Türkiye Diyanet Vakfı Kurban Hesabı’na yatırılabilmektedir.

Şimdiden bütün İslam âleminin Kurban bayramın tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum.

 

Editör: Haber Merkezi