AK Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal, İletişim Fakültesine Türker İnanoğlu'nun isminin verilmesine ilişkin haberlere dair ortak bir basın açıklaması yayımladı.

Vekiller açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Daha önce basın mensuplarımızla paylaştığımız ve kamuoyuna arz ettiğimiz ;

Sayın Türker İnanoğlu beyin isminin Safranbolu’da şahsının yaptırmakta olduğu İletişim Fakültesine verilmesi hususunda herhangi bir problemin olmadığına dair YÖK Başkanlığıyla yaptığımız sözlü görüşmenin ardından yazılı talep edilmesi üzerine yaptığımız açıklama yazılı hale getirilmiştir.

Şimdi ise Sizlere gönderdiğimiz yazılardan da tekrar anlaşılacağı üzere;

YÖK Başkanlığı tarafından Karabük Üniversitemize Türker İnanoğlu isminin yapılan protokol gereği de İletişim Fakültesine verilmesi hususunda yetki verilmiş olup, Karabük Üniversitesi Rektörlüğünün de uygulamasıyla birlikte, bundan sonra Türker İnanoğlu Beyin değerli katkılarıyla yapılan Fakültenin adı ‘’ Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi ‘’ olacak ve gençlerimize eğitim verecektir.

Ayrıca Türker İnanoğlu ismini taşıyan merkez kurulmasıyla ilgili Talebimiz üzerine;

YÖK Başkanlığınca alınan kararla Türk Sineması Uygulama ve Araştırma Merkezi kurulması da uygun görülmüştür.

Bu merkez de kurulduğunda Türker İnanoğlu ismini taşıyacaktır.

Türker İnanoğlu Beyin Değerli katkılarıyla yapılmakta olan Fakültemizin Safranbolu İlçemize, yetişecek öğrencilerimize hayırlı olmasını temennisiyle, Değerli Türker İnanoğlu Büyüğümüze çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Editör: Haber Merkezi