AK Parti önümüzdeki günlerde ülke genelinde kongre sürecine girmeye hazırlanıyor ve Karabük ilinde de kongre kulisleri hızlanmaya başladı.

İlçe teşkilatlarının kongresinden sonra gerçekleştirilecek olan il kongresinde kimin il başkanı olacağı ile ilgili meraklar had safhaya ulaşırken, Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ile Niyazi Güneş'in, il başkanı olarak Ömer Ayar isminde karar kıldıkları konuşuluyor.

AK Parti İl Başkanlığında çok çeşitli isimler dolaşıyor ama Milletvekilleri bu sefer kendileri ile uyumlu bir şekilde çalışacak olan il başkanı ismi üzerinde kararlı oldukları öğrenildi.

Öte yandan teşkilatların içinden gelen ve uzun süre il başkanlığı yapan Cumhur Ünal'ın teşkilatları kendi istedikleri şekilde dizayn etmeye kararlı olduğu ve bu kararlılığına da diğer vekil Niyazi Güneş'in tam destek verdiği ifade ediliyor.

Cumhur Ünal 2007'de Karabük İl Başkanlığını bırakıp Milletvekili olduğu zaman yerini Ömer Ayar'a bırakmış ve Ayar'da 7 yıla yakın il başkanlığı yapmıştı.

Milletvekillerinin Ömer Ayar ismi üzerinde kararlı olduğu ifade edilirken, 7 yıl il başkanlığı yapan ve bir kaç kere de milletvekili aday adayı olan bu isme pozitif bakıp bakmayacağı konusunda çeşitli görüşler ortaya konuluyor.