Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy, Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleriyle ilgili bazı yasal düzenlemelerin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda gündem içi ve gündem dışı söz alarak konuşma yaptı.

CHP Karabük Milletvekili Aksoy, genel kurulda yaptığı konuşmada KARDEMİR’in ve içinde bulunduğu durumu değerlendirerek bağımsız yönetim kurulu üyelerinin AK Parti eski milletvekilleri olduğuna dikkat çekti ve KARDEMİR’in çıkarları için değil kendi çıkarları için çalıştıklarını iddia ederek ‘Gözümüz KARDEMİRde dedi.

Ana muhalefet partisi Aksoy konuşmasının devamında, pandemi sürecinde Karabük ekonomisinin daraldığını, turizme dayalı tarihi Safranbolu ilçesinin esnaflarının sıkıntılı günler geçirdiğini belirtti.

Aksoy konuşmasında Karabük’te bir devlet hastanesinin olmadığını da işaret etti.

Aksoy konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Ülkemizde ağır sanayi gelişmişliğin en önemli göstergesidir. Mustafa Kemal Atatürk’ün emriyle kurulan, Türk sanayisinin öncüsü Karabük Demir Çelik Fabrikası (KARDEMİR) bugün iki buçuk milyon ton çelik üretim kapasitesine ulaşmıştır. KARDEMİR inşaat, madencilik, ulaşım sektörüne de ciddi oranda temel girdi sağlamaktadır. Ağır sanayi milli savunmamız için de çok önemlidir.

KARDEMİR 20 yıldır ilk kez üç aylık bilançosunda zarar açıklamıştır. Türkiye’nin 23. Büyük kuruluşu olan KARDEMİR’in yönetim kurulu 11 kişiden oluşmaktadır. 7 üyesi hissedar aileler, 4 üyesi SPK tarafından atanan üyelerdir. SPK tarafından atanan 4 üye eski dönem AK Parti vekilleridir. Atanan bu üyeler aileler, arasındaki husumetten istifade ederek KARDEMİR ve Karabük’ten ziyade kendi çıkarları için çalışmaktadırlar.

Biz Karabük'ümüzün mevcut 3 Milletvekili de KARDEMİR konusunda bütün desteği vermemekteyiz. Bu konuda sorumlu olan yetkilileri ve herkesi Karabük'ümüzün gözbebeği olan KARDEMİR’i, milletimizin milli servetini, korumaya davet ediyorum. Karabüklüler için en önemli ekmek kapısı KARDEMİR’dir. Karabük Milletvekili olarak gözüm KARDEMİR’in üzerindedir. Bu konu Karabük için hayatidir, yakın takipçisiyim.

Karabük’ümüzün Kovid-19 salgını sebebiyle zaten sıkıntıda olan ekonomisi daha da zora girmiştir. Özellikle turizmin büyük katkısıyla ayakta duran Safranbolu esnafları başta olmak üzere bütün ilçelerimizin esnafları zor durumdadır. Yenice, Eskipazar, Eflani ve Ovacık ilçelerimiz için tarım, hayvancılık ve orman ürünleri üzerinden halkımıza destek verilmelidir. Ayrıca Karabük il merkezimizde bir devlet hastanesi yoktur. İvedilikle ilimize bir devlet hastanesi yapılmaktadır.”

AKSOY, “BEN MUHALEFET MİLLETVEKİLİ GÖREVİMİ TBMM’DE FAZLASIYLA YAPIYORUM”


Karabük’te ana muhalefet milletvekilliği görevini yapmadığı, Karabük ilinde çok görülmediği yönünde aldığı eleştirilere de Karabük Net Haber’e özel bir açıklama yaparak şunları söyledi;

“CHP Milletvekilleri olarak TBMM’de çok zorlu görevler üstleniyoruz. Sürekli genel kurul çalışmalarına aralıksız katılıp, İktidarın yanlışlarını önlemeye çalışıyoruz. Fırsat buldukça da seçim bölgem Karabük’e sık sık geliyorum. Şahsıma yapılan eleştirileri haksız ve yersiz buluyorum. Bana karşı yapılan bu eleştiriler ile ilgili önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı bir basın toplantısı yaparak açıklamalarda bulunacağım.”