VALİ İZZETTİN KÜÇÜK KARABÜK ENERJİ'NİN HES PROJESİYLE İLGİLİ TÜM İZİNLERİNİN OLDUĞUNU VE SORUNUN YÜKLENİCİ FİRMA İLE BİRİLERİ HAKKINDAKİ DAVALARIN OLDUĞUNU BELİRTTİ.

 

hes-vali

Bolkuş köyünde yapımı devam eden HES’deki sıkıntılara da değinen Karabük Valisi İzzettin Küçük, “Karabük Enerjinin herhangi bir eksikliği yok. Yüklenici firma ile birbirleri hakkında tazminat davaları, iddialar vardır bundan öte bizimle ilgili bir konuları yoktur” dedi.

Karabük Enerjinin orada bir HES çalışması yaptığını ve bir komisyon kurduklarını söyleyen Vali Küçük, şunları söyledi:

“Bu komisyonu da ilgili olarak DSİ’den, Devlet Demir Yollarından, Orman Genel Müdürlüğünden oluşturduk. Yaptıkları araştırma neticesinde istenilen belgelerinde, lisanslarında ÇED raporlarında hiçbir eksiklik yok, yani Karabük enerjinin herhangi bir eksikliği yok. Orada Karabük enerji müteahhit firma olarak başka bir firmayı tutmuş, sorun ikisi arasında, taahhüt edilen işlerin zamanında yapılıp yapılmaması, herhalde birbirleri hakkında tazminat davaları var şu anda. Sorun tamamen ikisinin arasındaki anlaşmazlıktan kaynaklanıyor. Karabük Enerji’nin devlet nezdinde şu anda ciddi bir sorunu yok. Sadece orada Devlet Demir Yolları demir yolu geçen yerin güvenlik alanına taşmaması için bir yazı yazdırdık. Orada bir çalışma olduğu takdirde durduracağımızı ve durdurduğumuz. Asla oraya taşamayacaklar, çünkü oradaki çalışma Devlet Demir Yollarının çalışmalarını, oradaki güzergahı bozabilir, endişemiz bu. Onun için bizim yazımız sadece bununla ilgilidir, yoksa gerekli olan lisans, ÇED belgelerle ilgili Karabük Enerjinin, ilgili firmanın herhangi bir eksikliği, hukuki bir boşluğu yoktur. Hepsi incelendi. Ama taşeron müteahhit firma ile bir sorunları var, onun içeriğini bilmem. Sorun orada kaynaklanmaktadır, birbirleri hakkında tazminat davaları, iddialar vardır bundan öte bizimle ilgili bir konuları yoktur.”