Karabük Valiliği Olağanüstü Hal işlemlerine dair inceleme başvuruları hakkında bir duyuru yayınladı. Duyuruda Olağanüstü Hal İşlemleri çerçevesinde İnceleme Komisyonuna başvuru yapacak olanların hangi süreçleri ve işlemleri takip etmesi gerektiğine dair açıklamalar yer alıyor.

Duyurunun tamamı ise şu şekilde;

Olağanüstü Hal İşlemleri İnceleme Komisyonunun Çalışmasına İlişkin Usul ve Esaslar 12/07/2017 tarihli ve 30122 sayılı Mükerrer Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Türkiye Cumhuriyet Başbakanlık internet sitesinden yapılan duyuruda Olağanüstü Hal işlemleri İnceleme Komisyonuna yapılacak başvuruların 17/07/2017-14/09/2017 tarihleri arasında yapılacağı bildirilmiştir.

Söz konusu tebliğin; 6. maddesinin 1. fıkrasında “Başvurular, Komisyon tarafından oluşturulan https://ohalkomisyonu.basbakanlik.gov.tr internet sitesinde yayımlanan ve bu usul ve esasların 1 ve 2 numaralı ekinde yer alan ilgili başvuru formu doldurulup alınan çıktı imzalanmak suretiyle valiliklere veya en son görev yapılan kuruma varsa ekleriyle birlikte yazılı olarak yapılır.” denilmekte olup, aynı tebliğin 7. maddesinde başvuru formuna ilişkin bilgilerde yer almaktadır.

Bu kapsamda, tebliğde belirtilen usul ve esasların dikkatle incelenerek başvuruların bu doğrultuda gerçekleştirilmesi önem arz etmektedir. Ayrıca Valilik aracılığıyla yapılacak başvurular, aşağıda adres bilgileri yer alan Hükümet Konağının 2. katında bulunan Karabük Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan büro tarafından alınacaktır.

Kamuoyuna duyurulur.

ADRES : KARABÜK VALİLİĞİ / İl Yazı İşleri Müdürlüğü
Ergenekon Mahallesi, Yunus Emre Cd. No:21, 78100 Merkez / KARABÜK
Tel: 0370 424 66 11