BATI KARADENİZ BÖLGESİNDE YAĞIŞLI HAVA ETKİLİ OLACAK



Karabük Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre önümüzdeki günlerde yağışlar etkili olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün raporuna göre yapılan uyarıda;

19.06.2017 Pazartesi; Ülkemizin kuzey iç ve batı kesimlerinde görülmesi beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Batı Karadeniz ile Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde (Zonguldak, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Çorum ve Amasya) yerel olarak kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olacağı bekleniyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların 20.06.2017 Salı günü kuzey ve iç kesimlerde; 21.06.2017 Çarşamba günü ise doğu kesimlerde etkisini sürdürmesi bekleniyor. Pazar günü kuzeybatı kesimlerde, Pazartesi günü kuzey, iç ve batı bölgelerde; Salı günü doğu bölgelerde 6 - 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşecek hava sıcaklıklarının, Salı günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak tekrar artacağı tahmin ediliyor.

Meydana gelebilecek (Sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları hususlarını kamuoyuna arz ederiz." denildi.