Karabük Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre yarın (24.10.2018 Çarşamba) Orta Akdeniz üzerinde bulunan alçak basınç merkezi ve bu merkeze bağlı cephe sistemleri ile 25.10.2018 Perşembe günü de Balkanlar üzerinden gelen soğuk havanın etkisine girecek.

Bölgemizde halen mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının, Perşembe günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havayla birlikte batı kesimlerden başlayarak hissedilir derecede (6-12) azalacağı ve mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Yarın (24.10.2018 Çarşamba); İç Anadolu ve Batı Karadeniz sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi bekleniyor. Yağışların; Batı Karadeniz’de (Bolu, Zonguldak, Düzce, Bartın, Karabük) kuvvetli olması bekleniyor.

25.10.2018 Perşembe; Bölgenin tamamında yağış bekleniyor. Yağışların Batı Karadeniz kıyılarında kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte yağmur şeklinde başlayacak yağışın zamanla Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği tahmin ediliyor. Rüzgârın bölge genelinde kuzeybatı yönlerden kuvvetli eseceği bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı sistemin Cuma günü bölgemizi terk etmesi bekleniyor. Aynı gün hava sıcaklıklarının artmaya başlayacağı, yeni haftayla birlikte bölgemiz genelinde mevsim normalleri üzerine çıkacağı tahmin ediliyor. Hafta sonunda iç kesimlerde sabah saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesinin görülmesi bekleniyor.

Vatandaşlarımızın bölgemizi etkileyen sistemle birlikte görülmesi beklenen olumsuzluklara (ani sıcaklık değişimi, kuvvetli yağış ve rüzgâr, bölgenin kuzey ve iç kesimlerinin yükseklerinde beklenen kar yağışı ve ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.