Karabük Valisi Fuat Gürel, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gürel mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Özveri ve emekle sosyal ve ekonomik gelişmenin temel taşını oluşturan büyük ve güçlü Türkiye'mizin mimarları tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum.

Emeğin işgücünün ve alın terinin hangi anlamları taşıdığının çok iyi bilindiği bir ilde yaşıyoruz 3 Nisan 1937 tarihinde ilk ağır sanayi hamlesinin yapıldığı ilk Türk demirinin üretildiği bu coğrafya “Emeğin Başkenti” olarak anılmaktadır.

Bugün yerli üretimin güçlenmesi, dışa bağımlılığın azaltılması, kaynaklarının en etkin ve verimli bir şekilde değerlendirilmesi ve bu gelişmelere ışık tutan araştırma ve geliştirme çalışmaları ile hızlı ve kalıcı bir büyüme ve dinamik bir kalkınma hamlesi içinde hedeflerine hızla ve kararlılıkla yürümektedir.

İstihdamın artırılmasına yönelik son yıllarda yürütülen istihdam seferberlikleri emeğe olan ihtiyaç ve emeğe verilen değerinde göstergesidir. Üreterek büyümenin önemli olduğu ekonomi içerisinde çalışan emekçilerimizin her zaman yanında olmaya çalışmaktayız.

Bu anlamda Devletimiz, düşünen ve düşündüğünü proje üreterek üretime dönüştürmek isteyen her vatandaşımızı okul sıralarından başlamak suretiyle iş ve meslek hayatının her kademesinde desteklemektedir.

Bu günün kardeşlik, barış ve huzur iklimi içinde Ülkemiz ve insanlık adına ilerleme ve evrensel değerler ölçüsünde gelişmeye vesile olmasını temenni ediyor, tüm çalışanlarımıza aileleri ve sevdikleriyle beraber sağlık mutluluk ve huzur dolu günler diliyorum."