İçişleri Bakanlığının valiliklere gönderdiği "Koronavirüs Denetimleri" konulu genelge kapsamında Karabük'te pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar ve taksilerde denetim gerçekleştirildi.

Karabük Valisi Fuat Gürel, beraberindeki il protokolüyle Beşbinevler ve 100. Yıl mahallelerinde pazar alanı, iş yerleri, marketler, lokantalar, kafeteryalar ve taksi duraklarında denetim yaptı.

Kurallara uyanlara teşekkür eden Gürel, gazetecilere, ülke genelinde olduğu gibi Karabük'te de denetimleri sıklaştırdıklarını söyledi.

Amaçlarının vatandaşların bilinç düzeyini artırmak olduğunu belirten Gürel, "Sağlık Bakanlığının açıkladığı kriterlere uymaları konusunda uyarıldı vatandaşlar ve işletmeler. İlimizde bugüne kadar bütün kurumlarımızla 19 bin 667 denetim yapmışız. Kuralları konulmuş bir süreç var artık. Bu kurallara uyulursa virüs belasından bir an önce kurtulmuş oluruz." diye konuştu.

Gürel, kentte koronavirüs vakalarında Kurban Bayramı'ndan sonra bir miktar artış gözlendiğini, tedbirlerin alındığını, artış devam ederse yeni tedbirlerin alınabileceğini sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi