Vali Fuat Gürel, ilçe ziyaretleri kapsamında Vali Yardımcısı Barboros Baran, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Jandarma Komutanı J. K. Albay Ali Sefa Yılmaz ve kurum müdürleri ile birlikte Eflani'yi ziyaret etti.

Eflani Kaymakamlığı önünde Eflani Kaymakamı Sinan Aşcı, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, İl Genel Meclis üyeleri ve ilçe müdürleri tarafından karşılanan Vali Gürel, Kaymakamlık Makamında Kaymakam Aşcı’dan ilçenin genel durumu, yürütülen projeler ve ilçenin ekonomik yapısı hakkında brifing aldı.

Daha sonra 1884 yılında Hacı Mustafa tarafından yaptırılan Tarihi Taşhan’da incelemelerde bulunan Vali Gürel, Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul’dan han ile ilgili bilgiler aldı. Eflani İMKB Çok Programlı Lisesi’ni de ziyaret eden Vali Gürel, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Vali Fuat Gürel, 1994 yılında Hakkâri’de şehit olan Musa Üstün’ün Bağlıca Köyü Heslemoğlu Mahallesinde ikamet eden ve kısa süre önce Hac ibadetlerini yerine getirerek dönen şehidimizin babası Recep Üstün’ü evinde ziyaret etti. Şehit Musa Üstün ve tüm şehitlerimiz için okunan Kur-an’ı Kerim Tilavetinin ardından İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk tarafından dua edildi. Vali Fuat Gürel ve beraberindeki heyet, zemzem ve hurma ikram eden Şehidimizin babası Recep Üstün’e ibadetlerinin ve dualarının kabul olması temennilerini ilettiler.