Vali Kemal Çeber kendisine mektup yazarak Kayabaşı Mahallesinde ikamet eden doğuştan Epilepsi, MMR (Motor Mental Retardasyon) ve Hiperinsülinizm hastası 23 yaşındaki kızları Merve’yi ziyarete gelmesini isteyen Mesut ve Zeliha Ölmez çiftinin talebini kırmadı ve aileyi evlerinde ziyaret etti.


Merve’nin %100 oranında zihinsel ve bedensel engelli olduğunu ifade eden baba Mesut Ölmez, “23 yıldır kızımın Karabük’te engelli bir birey olarak yaşadığını bilen yok, kimsenin varlığından haberi yok. Devletimiz çok şükür tüm ihtiyaçlarımız noktasında yardımcı oluyor, bu konuda sizlerden bir talebimiz yok.


Gerek sizlerden, gerekse devletimizin siyasi, diplomatik ve idari yapısında görev yapanlar tarafından kızımız Merve’nin varlığından haberdar olmaları. Dünya Engelliler Gününde veya Engelliler Haftasında ziyarete gelerek bir bardak çayımızı içerek bizleri çok sevindirirler. Yazdığımız mektuba duyarsız kalmayarak kızımız Merve’yi ziyarete geldiniz, inanın bizi çok memnun ettiniz. Allah da sizi memnun etsin, Allah sizden razı olsun.”diyerek dua ettiler.


Merve’nin gerek hastane evreleri, gerek fizik tedavi ve rehabilitasyon evreleri hakkında baba Mesut Ölmez’den bilgiler alan Vali Çeber, "Mektubunuzu alıp okuduğumda Merve kızımızı hemen gelip ziyaret etmek istedim.


Devlet olarak her zaman engelli vatandaşlarımızın ve ailelerinin yanındayız. Mektup yazmamış olsanız kızımızdan haberimiz olmayacaktı. Devlet olarak ve şahsım adına yapabileceğim bir konu olduğu takdirde kapımız size her zaman açık, her zaman yanınızdayız." diye konuştu.


Ziyarette Vali Kemal Çeber’e Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Yasemin Canbaz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Mustafa Tosunoğlu ve öğretmen Tuğba Alpay eşlik etti.

Editör: Haber Merkezi