Toplumsal yapımızın ve aile bütünlüğümüzün sağlanmasında, başarılı ve mutlu nesillerin yetiştirilmesinde şüphesiz ki en önemli pay kadınlarımıza aittir.

 Günümüzde kadına toplumsal hayat içerisinde verilen önem, gelişmiş toplumların özelliklerinden biri olarak kadınların hayatın her alanında katılımcı, üretken ve eşit haklara sahip bireyler olması modernizmin gereğidir.


Bugünün Türkiye’sinde kadınlarımız; eğitimden, sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği sorumlulukla Türk Milletinin geleceğe güvenle bakmasının teminatıdır.


Ülkemizin gelişmesinde büyük emekleri bulunan daima özverinin ve sevginin kaynağı olan kadınlarımız, toplumsal ve ekonomik yaşamdaki gelişmelerin en temel parçasıdır. Bizler ‘Cennet anaların ayakları altındadır.’ anlayışındaki bir medeniyetin, kadınlara yönelik her türlü ayrımcılığı reddeden,  kadını her zaman ve her zeminde baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir geleneğin temsilcileriyiz.


Bu duygu ve düşüncelerle, yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda her zaman yanımızda olan, eğiten, yetiştiren, yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, ailenin ve toplumun temel taşı kadınlarımızın, annelerimizin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dilerim.