Karabük Valisi Kemal Çeber "10-16 Mayıs Engelliler Haftası" dolayısıyla mesaj yayınladı.

Çeber yayınladığı mesajında; Engellilik, sadece bireyin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunudur.


Engellilik doğuştan olabileceği gibi insan hayatının herhangi bir döneminde meydana gelecek bir kaza sonucunda da oluşabilir. Engelli olmak kişinin tercihi değildir, her insan potansiyel bir engelli adayıdır.


Her insanın; adil koşullarda yaşamın her alanında tam bir katılımla toplumsal hayatta etkin bir birey olarak yer alabilmesi, ancak gerekli şartların sağlanması ile mümkündür. Bu, en temel insanlık hakkıdır. Sosyal devlet ve yardımsever bireyler olma bilinciyle, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, toplum olarak en önemli görevlerimiz arasında yer almaktadır.


Engelli vatandaşlarımızın toplumsal yaşamdan kopmadan hayatlarını sürdürmeleri için meslek edinip üretken hale gelmesi, sağlık, eğitim, ulaşım ve rehabilitasyon başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarının karşılanması hepimizin ortak görevidir. Onlara göstereceğimiz ilgi ve sorunlarına bulacağımız çözümler, insana ve topluma duyulan saygının en önemli gereğidir.


Bu duygu ve düşüncelerle engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünde ve duyarlılığın artırılmasında katkısı olan resmi kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve katkısı olan duyarlı tüm hemşehrilerimize teşekkür eder, bütün engelli insanlarımıza en içten sevgi ve selamlarımı sunarım.