Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sosyal sorumluluk projelerinden "Damla Projesi" kapsamında 6'sı yabancı olmak üzere, toplam 20 öğrenci, Vali Kemal Çeber’i ziyaret etti. 


Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen ziyarette, öğrencilerle tek tek ilgilenen Vali Çeber, öğrencilerin proje ile ilgili düşüncelerini aldı. 24-30 Temmuz tarihleri arasında Karabük’te düzenlenen program kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje Koordinasyon Genel Müdürlüğü Proje Koordinatörü Murat İlker Şen ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Çetin’in eşliğinde Vali Çeber’i ziyaret eden Gana, Somali, Cezayir, Yemen, Kuveyt ve Suriyeli öğrenciler kendilerini tanıttı.

Gençlerin, aile ya da yakın çevre dışındaki bireylerin yaşam kalitesinin artırılması, toplumsal girişime destek olmaları amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığınca 3 yıl önce başlatılan "Damla Projesi" çerçevesinde Türkiye'de öğrenim gören öğrenciler Vali Çeber’e projeden duydukları memnuniyeti dile getirerek plaket takdim ettiler.

Öğrenciler, köy okullarını, huzurevlerini, tarihi ve turistik mekanları da ziyaret ederek programlarını sürdürecekler.
Gana, Kuveyt ve Yemen’den katılan öğrenciler söz alarak damla projesi hakkında duygu ve düşüncelerini dile getirdiler. Proje kapsamında 6’sı yabancı toplam 20 öğrenci Karabük’e gelerek büyük bir misafirperverlik ile karşılaştıklarını belirterek, “Damla projesi ilk önce bizlere arkadaşlık kazandırıyor, başta bizlere sağlıklı yaşamı öğretiyor. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında sevgi ve huzurevlerini ziyaret ediyoruz, diye konuştu.

Gençlik Spor Bakanlığı'na teşekkür eden Vali Çeber, “Gerçekten çok güzel bir projeymiş, Vali olarak yeni atandım çok yoğun bir program içinde çalışıyoruz ben de sizlere katılarak bir damla sonrasında okyanus olmak isterdim” dedi.

Editör: Haber Merkezi