Vali Kemal Çeber, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Taşkent Kız Öğrenci Yurdunda kalan öğrencilerle iftar programında bir araya geldi.


İftarını öğrencilerle birlikte yapan Vali Kemal Çeber, Ramazan ayının ülkemiz ve İslam âlemi için hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak, “Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum, Allah Ramazan’ın bereketini, kutsiyetini, hayatınıza, ömrünüze, ailenize, derslerinize yansıtsın.


Ümit ediyorum ki hepiniz iyisinizdir, her şey yolunda gidiyordur, yurdunuzdan memnunsunuzdur, ailelerinizden hep iyi haberlerini alıyorsunuzdur ve yine ümit ediyorum ki Karabük’ü seviyorsunuzdur.


Bir yerin güzelliği oradaki dostlarınız güzelliği kadardır, sonuçta hepimiz akşam evimize girdiğimizde yurda girdiğinizde içerisinde ne kadar huzurlu isek orası bizim için o kadar güzeldir.


Sizlerle komşuyuz, yanımızdaki arkadaşları davet ettim söz verdiler bir kahvaltıda beraber olacağız ama bu davet hepiniz için geçerli. Üniversite arkadaşlarımdan halen görüştüklerim var o günleri arıyoruz. O zamanki dostluklarımızı, Ramazandaki iftarlarımızı, sahurlarımızı arıyoruz.


O günlerden bu zamana çok şeylerin değiştiğini ben şu sofrada bile görüyorum. Birçok eksik vardır, düzeltilmesi gereken birçok şey vardır ama Allah Devletimize zeval vermesin, Allah bizi her zaman güçlü kılsın.


Benim üniversite okurken kaldığım yurt Ankara’nın en iyi yurtlarından biriydi o zaman göre “vay be ne yurt” diyorduk, şimdi eminim ki herhangi birinize öyle bir yurt çıksa gidip kalmazsınız.


Sizlerle birlikte olmaktan son derece mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum, eşimde aynı duyguları taşıyor. Lütfen her biriniz ailelerinize çokça selamlarımızı iletin. Her şey gönlünüzce olsun, ümit ediyorum ki her biriniz istediğiniz meslekleri yapma şansına erişirsiniz, en kısa zamanlar da atanırsınız.


Ama benim çok daha fazla önemsediğim bir konu var, inşallah her biriniz iyi, bizim örf ve adetlerimize, dinimize, geleneklerimize yakışan anneler olursunuz, gönlümüzden geçen her birinizin çok güzel yuvalarınızın olmasıdır. Hedeflerinizi hep büyük tutun, yapmanız gereken şeyleri yapın önce tevekkül edin sonra bol bol dua edin Allahtan yardım dileyin.


Siz iyi olduğunuz zaman hepsinin peşi sıra geldiğini göreceksiniz bundan da emin olun. Bir abiniz olarak bu tavsiyelerimi de belirterek tekrar hepinize hayırlı Ramazanlar, hayırlı ömürler, başarılı üniversite yılları ve güzel bir hayat diliyorum.”diye konuştu.


İftar programının ardından öğrencilerle bir süre sohbet eden Vali Kemal Çeber ve eşi Neslihan Çeber daha sonra yurttan ayrıldı.


Vali Kemal Çeber’e, KYK İl Müdürü Kadir Öztürk, İl Defterdarı Osman Koçaş ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen eşlik etti.