AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Osman Uzunoğlu, 20 Eylül'de yapılacalk olan AK Parti Merkez İlçe Kongresinde aday olmayacağını sosyal medya hesabından ilan etti.

Uzunoğlu, Facebook hesabından aday olmayacağına dair yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Çok değerli Karabüklü hemşerilerim ve dava arkadaşlarım. 2017 Kasım ayında kongre ile göreve geldiğim Merkez İlçe başkanlığı görevimi bu zamana kadar layığı ile yapmaya çalıştım . Bu süre zarfında kalbinin kırdığım üzdüğüm arkadaşlarım olduysa da bunun istemeyerek olduğunu belirtmek isterim. Onurla yaptığım bu görevimi önümüzdeki 7. Olağan Kongre de aday olmayarak gelecek arkadaşımıza bayrağı teslim edeceğimi buradan duyurmak istedim.

3 yıla yakın zamandır yaptığım görev süresince bana desteklerini esirgemeyen ve bana her zaman destek olan en başta ailem , İl başkanımız , Milletvekillerimiz, Safranbolu İlçe Başkanımız , yönetim kurulu üyelerim ve diğer tüm teşkilat mensubu arkadaşlarıma canı gönülden teşekkür ederim. Bundan sonra ki süreçte de davamızı bırakanlardan değil her zaman bu çatı altında liderimiz Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın izinde destekçisi olduğumu belirtmek isterim."

20 Eylül'de yapılacak olan Merkez İlçe Kongresinde AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Yıldıray Yıldırım'ın tek adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.