Safranbolu 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında 25. Dönem Asayiş Branşı Uzman Erbaş ve 1. Dönem Sahil Güvenlik Komutanlığı Asayiş Branşı Uzman Erbaş kursları kapanışı için tören düzenlendi.

Törene Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Karabük Milletvekili Prof.Dr Burhanettin Uysal, 2. Jandarma Eğt. Tugay Komutanı Tuğ. General Tanju Selçuk Yücel, Sahil Güvenlik Komutan Yardımcısı Kurmay Kd. Albay Cengiz Fitoz, Garnizon Komutanı Per. Albay Tekin Nemlioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Karabük Valiliği Hukuk Müşaviri Numan Tahir Şimşek, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Dr. Fatih Ürkmezer, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Şener Şen, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay İsa Çakmak, kurum müdürleri, askeri personel ve çocuklarının heyecanına ortak olmak için ülkemizin değişik illerinden gelen uzman erbaşların aileleri katıldı.

Vali Çeber, “Bayrağımız sonsuza kadar dalgalanmaya sizlerin sayesinde devam edecektir.”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende konuşan Vali Çeber, “Sevgili Evlatlarım, Aldığınız eğitimle bundan sonraki görev yerlerinizde milletimizin hizmetinde olacaksınız. Burada geçen günlerinizde dayanıklılığınızı arttırarak, sabretmeyi, en zorlu koşulların üstesinden gelebileceğinizi keşfettiniz ve fiziki kondisyonunuzu en üst seviyeye çıkardınız. Bunlardan daha önemlisi silah arkadaşlığının ve gönül birliğinin ne kadar önemli olduğunu deneyimlerinizle kavradınız.

Genç ve yürekli arkadaşlarım,
Asayiş kursunu başarı ile tamamlayarak jandarma teşkilatında hizmet etmeye hak kazandınız. Hepinize kutlu olsun. Değerli anne ve babalar, evlatlarımız asayiş kursunu başarı ile tamamlayarak jandarma teşkilatına katılmak üzere sarsılmaz bir iradeyle karşımızda durmaktadır. Sizin evlatlarınıza gösterdiğiniz sevgi ve şefkatin bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu millet tarafından gösterileceğinden emin olunuz. Böyle güzel evlatlar yetiştirdiğiniz için sizleri kutluyor ve selamlıyorum. Değerli cesur arkadaşlarım, böyle kutlu bir göreve talip oldunuz ve her türlü şer odaklarına karşı dimdik durmaya karar verdiniz. Burada aldığınız eğitimle meşakkatli ancak onurlu bir meslek hayatına hazır hale geldiniz. Sizlerin çok başarılı olacağınıza inancım tamdır.
Jandarma Teşkilatı’nın birer mensubu olarak hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını daima gözetmelisiniz. Kanunlara ve nizamlara mutlak itaat ediniz. Türk Milletinin köklü tarihinden gelen ahlak ve geleneklerine bağlı kalırken, disiplin kurallarına uyan, görevlerini icrasında profesyonel ancak görev anlayışında amatör ruhunuzu kaybetmeyin. Şehitlerimizin emaneti, gazilerimizin vasiyeti, atalarımızın yadigarı olan, hilali uğruna güneşlerin battığı bu vatan sizlerin sarsılmaz omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. Kıymetli evlatlarım, Jandarma Teşkilatına güç kattığınız için sizleri kutluyorum. Bayrağımız sonsuza kadar dalgalanmaya sizlerin sayesinde devam edecektir.” diye konuştu.

Kursu birincilikle bitiren uzman erbaşların yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından kurslarda başarılı olan uzman erbaşlara Vali Çeber ve protokol üyeleri tarafından başarı belgeleri verildi. Tören uzman erbaşların aileleri ile bir araya gelmesi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi