Safranbolu'da 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında asayiş kursuna katılan bin 900 uzman erbaş mezun oldu.
Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında asayiş kursuna katılarak 14 hafta süresince gerçekleştirilen terörle mücadele başta olmak üzere birçok kursu başarıyla tamamlayan bin 900 uzman erbaş için tören düzenlendi.

125. Jandarma Eğitim Alay Komutanlığında 24’üncü Dönem Uzman Erbaş Asayiş Branşı Kurs Kapanış Töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başladı.

Törende konuşan 125. Jandarma Eğitim Alay Komutanı Albay İsa Çakmak, uzman erbaşlarının Jandarma Genel Komutanlığı’nın görev ihtiyaçları ile meslek hayatında karşılaşabileceği ihtiyaçlar göz önüne alınarak hazırlanan program çerçevesinde yoğun bir eğitim döneminden geçtiğini söyledi.

Uzman erbaşların fiziki gücünü koruyarak verilen görevleri tam ve eksiksiz olarak yapmayı öğrendiğini kaydeden Albay Çakmak, “ Mevcut öz güveninizi ve savaşçı ruhunuzu daha da geliştirdiniz. Onurlu bir meslek yaşamına hazır hale geldiniz. Bundan sonra ülkemizin birlik ve bütünlüğünün korunmasında üstün görev anlayışı ve mesai mefhumu gözetmeden görev yapan Jandarma teşkilatının yurt sathında çeşitli birliklerde görev alacaksınız. Tarihte mukaddes vatan toprağı söz konusu olduğunda en olumsuz koşullarda bile devleşerek dünyanın en büyük güçlerine meydan okuyan Mehmetçiğin emsalleri asla mukayese edilmeyecek üzerindeki vatan sevgisinin erişilmez kahramanlık ruhunun sarsılmaz mücadele azmimin ve asil karakteri sizlerle daha yükselecektir” dedi.
Kursu birincilikle bitiren uzman erbaşın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından başarılı olan erbaşlara belgeleri Vali Yardımcısı Osman Yenidoğan ve Bilecik 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel tarafından belgeleri verildi.

Kursa katılan uzman erbaşların mehter marşı eşliğinde hazırladığı gösterinin ardından tören geçişi yapıldı.
Uzman erbaşlar, törenin ardından aileleriyle bir araya gelirken, zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Editör: Haber Merkezi