AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Burhanettin Uysal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bir tebrik mesajı yayımladı.

Uysal mesajında; Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi ve koruyucusu olan, İstiklal mücadelesinin kahramanı kadınların, bir anne, bir eş ve hayatın bütün alanlarında etkin birey olarak saygın bir yerde olduğunu belirtti.

Kadınların anne olarak gelecek nesilleri yetiştirme konusunda gösterdiği fedakarlığın, annelik duygusu ve ailesini ayakta tutma çabasının her türlü takdirin üzerinde olduğunu bildiren Uysal, şunları kaydetti: "Kadına bir anne, bir kardeş ve bir eş olarak gösterilen saygı ve hürmetin düzeyi, o toplumun geldiği medeniyet seviyesinin de bir ölçüsüdür. Ne mutlu bize ki milletçe, tarih boyunca her zaman kadınları baş tacı eden, onlara büyük değer veren bir medeniyetin mirasçılarıyız.

Kadının, kültürel, ekonomik ve siyasal hayatta hak ettikleri yeri aldığı toplumumuzda, daha iyiye, daha güzele en hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz. Anne, eş ve kardeş gibi en yüce unvan ve değerleri uhdesinde barındıran kadınların eğitimli, açık fikirli, düşünen, sorgulayan, üretime ve yönetime aktif bir şekilde katılan bireyler olmaları ülkemizin aydınlık geleceği açısından da son derece önemlidir.

Bu vesileyle, başımızın tacı ve yarınlarımızın mimarı olan kadınlarımızın bu anlamlı gününü kutluyor, sağlık, mutluluk ve esenlikler diliyorum.” dedi.

Editör: Haber Merkezi