AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Prof.Dr. Burhanettin Uysal Artı Kariyer kulübü üyesi öğrencileri ile kampüs içinde bulunan bir kafede bir araya gelerek sohbet edip, üniversitenin geçmişinden günümüze kadar geçirdiği dönemleri anlattı. Uysal, Karabük Üniversitesinin parmakla gösterilen bir üniversite olmasının hiçte kolay olmadığını belirtti.

Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti. Uysal, Karabük Üniversitesinin parmakla gösterilen bir üniversite olmanın kolay olmadığını ve gecesini gündüzüne kattığını belirterek” Peygamber Efendimizin En Hayırlınız, İnsanlığa En Çok Faydası Dokunandır. En hayırlımız, en zenginimiz, makam sahibi olan kişi deniyor, eğer bir açın karnını doyurduysan, bir mazlumun hakkını savunabiliyorsan, adaletsizliğe dur diyebiliyorsan o zaman en makbul insansın. Ben 2 dönem rektörlük yaptım, Milletvekilliği yaptım şimdi ise Belediye başkan adayım. Peygamber efendimizin sözü benim her zaman çizgim olmuştur, olmaya devam edecektir." dedi.

Karabük Üniversitesinin kurucu rektörü olduğunu, sıfırdan Türkiye’de parmakla gösterilen bir Üniversite haline getirildiğini belirten Uysal "Siz bu Üniversitenin geçmişini bilmezsiniz, belki bilen arkadaşlarımız vardır. Alt tarafta tek bir aracın geçebileceği, tartışmasız tek bir gün olmayan bir köprü, tek bir bina ve bomboş bir arazi vardı. Üniversitemizin bu hale gelmesi bu kadar öğrenci sayımıza ulaşması kolay olmadı. Hatta şu anda kullandığımız bir otoban yolunu hatırlatan köprü için Ağır Ceza da yargılandım. Binaları ve bölümleri açmak için gecemi gündüzüme kattım. Burada azmi anlatıyorum. Bu üniversitenin bu hale gelmesine çok emek verdim"

Başkan seçildiği takdirde Karabük ve Karabük Üniversite’nin gelişmesi için gece gündüz çalışmaya devam edeceğini sözlerine ekleyen Uysal” Devam eden bir havaalanı projemiz var. Bu benim hayallerinden biri idi. Projeler çizildi,hemen Karabük Üniversitenin üst tarafında rektörlüğümüz bunun arazisini kamulaştırma çalışmasını yapıyor. Tabi kamulaştırma kolay olmuyor. İnşallah Belediye Başkanı olduğum takdirde bu havaalanı bitecek. Nasıl rektörlüğüm zamanında üniversitemizi parmakla gösterilen bir üniversite yaptıysak, belediye başkanlığımız döneminde de parmakla gösterilecek bir Karabük yapacağız” dedi.

Daha sonra yurt dışından ve çeşitli illerden gelen öğrencilerin dertlerini dinledi ve onlarla sohbet etti. Bu ziyaretinden dolayı Karabük Üniversitesi Artı Kariyer Kulübü Prof.Dr. Burhanettin Uysal’a plaket takdim ettiler.