"UTANDIRAN KARAR" BAŞLIĞI İLE YAYINLANAN HABERE KARABÜK ÜNİVERSİTESİ'NDEN CEVAP

KBÜ

Karabük Üniversitesi'nde ders sırasında montaj işlemini başardığı için sevinen İ.K. adlı kız öğrencisine, "Yatakta çıkardığın sesleri burada çıkaramazsın, burası sınıf ortamı" dediği iddia edilen öğretim üyesi E.L. hakkında şikayette bulunan İ.K'nın okuldan uzaklaştırıldığı öğrenildi.

"Yatakta çıkardığın sesleri burada çıkaramazsın, burası sınıf ortamı"

Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bölümü ikinci sınıfında okuyan İ.K., geçtiğimiz 2 Aralık’ta öğretim üyesi E.L.’nin verdiği “solidworks” dersine girdi. Montaj hakkındaki ders sürerken, bu konuyu anlamakta zorlanan İ.K. bir arkadaşından yardım istedi. Montaj yapımını gösteren arkadaşı, “Diğer üç tanesini kendin yaparsan öğrenebilirsin” dedi.

İ.K. 20 dakikalık bir uğraştan sonra montaj işlemini yapınca, çevresindekilerin duyacağı şekilde, sevinçle, “Yaptım!” dedi. Bunun üzerine Prof. E.L., öğrencisine, “Yatakta çıkarttığın sesleri burada çıkartamazsın, burası sınıf ortamı!” dediği iddia edilmiş ve bu haber ulusal basında büyük yer bulmuştu.

AYNI SORUŞTURMA DEĞİL!

Radikal'in internet sitesinde bugün yayınlanan habere göre yaşanan olaylar sonrası başlatılan soruşturma kapsamında kız öğrenci İ.K'ye "Yüksek öğretim kurumu personelinin kurum içinde ya da dışında şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemde bulunduğu" gerekçesiyle iki hafta okuldan uzaklaştırma cezası verildiği iddia edildi. Radikal bu haberi "Utandıran karar: Mağdur öğrenci okuldan uzaklaştırıldı!" başlığı ile verdi.

Edindiğimiz bilgilere göre, iddia edildiği gibi alınan uzaklaştırma kararının gerekçesi olarak belirtilen "Yüksek öğretim kurumu personelinin kurum içinde ya da dışında şeref ve haysiyetini zedeleyen sözlü veya yazılı eylemde bulunduğu" ifadesinin gerçeği yansıtmadığı, kız öğrenci İ.K'nin hakkında daha önceden başlatılan farklı bir soruşturmada "Yükseköğretim kurumuna ait kapalı ve açık mahallerde yetkililerden izin almadan toplantılar düzenlemek" suçundan uzaklaştırıldığı öğrenildi.

HOCAYA UYARI CEZASI

Üniversite yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, sınıf içerisinde yaşanan olayla ilgili soruşturmanın daha önce tamamlandığını ve öğretim üyesi E.L'nin uyarı cezası aldığı öğrenildi.