Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebeti ile bir mesaj yayınladı.

Ürkmezer Mesajında şu görüşlere yer verdi; “Milletimiz: tüm imkânsızlıklara rağmen, büyük bir inanç ve kararlılıkla, birlik ve beraberlik içerisinde, birbirine kenetlenerek, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde yürüttüğü Kurtuluş Savaşını, tarihte eşine az rastlanır şekilde büyük bir zaferle sonuçlandırmıştır.

Türk insanının vatan tutkusunu, bağımsız yaşama kararlılığını ve mukaddesatına verdiği önemi abideleştiren İstiklal Marşımız; Anadolu’da birçok şehrin işgal altında olduğu bir dönemde, Milletimizin esareti reddederek verdiği kahramanlıklar ile dolu bağımsızlık mücadelesini sürdürmesine moral ve cesaret kaynağı olmuştur.

“Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırtmasın” diye temennide bulunan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, o yıllarda verilen insanüstü gayrete de işaret etmiştir. Şanlı Bayrağımızla birlikte bağımsızlığımızın en önemli simgelerinden olan İstiklal Marşımız, özlü dizeleriyle milletimizin ortak düşünce ve duygularını buluştururken, birlik, beraberlik ve dayanışmamızı güçlendirmekte aynı zamanda Türk milletinin var olma mücadelesini ve başarma gücünü ebedileştirmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle göğsümüzü kabartarak haykırdığımız İstiklal Marşımızın T.B.M.M.’de kabulünün 98.yıldönümünü canı gönülden kutluyor, Milli Mücadelenin Büyük Önderi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u,  ve bütün milli mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.”