Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Dr. Fatih Ürkmezer 3 Aralık’ ta kutlanan Dünya Engelliler Günü nedeniyle Hasan Gemici Özel Eğitim Uygulama Merkezini ziyaret ederek, burada eğitim gören özel çocuklarla bir araya geldi.

Okulda incelemelerde bulunan Ürkmezer, öğretmen ve öğrencilerle uzun süre sohbet etti. Tenefüs arasında ise 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeni ile Özel Çocuklar ve Öğretmenleri ile birlikte pasta kestiler.

Ziyaretin ardından bir açıklama yapan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Dr. Fatih Ürkmezer, “Özel eğitim olmadan, çağdaş eğitimin olmayacağını vurgulayarak, engelli olmanın sorun olmayacağını asıl sorunun yaşam standartlarını yükseltemediğimizde ortaya çıkacağını” söyledi.

Ürkmezer; ’’Engelli kardeşlerimizin sabrına ve azmine hayran olmamak elde değil, yapabilecekleri sınırlı olsa da ufukları çok geniş. Hayatın birçok alanında önemli başarılara imza atmış örnek engelli kardeşlerimiz bulunmakta. Bu da asıl engelin onlara yeterince destek verilmediği durumlarda ortaya çıktığını gösteriyor. Bizlerin görevi engelli vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin toplum içerisinde onlara engel olabilecek zorlukları en az seviyeye indirerek sosyal yaşantılarını kolaylaştırmaktır” dedi.

Bugün ziyaretine geldiğimiz çocuklarımızın yılın 1 günü değil 365 günü hatırlanmasını gerektiğini kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Dr. Fatih Ürkmezer; “Toplumdaki her sağlam birey aynı zamanda bir engelli adayıdır; çevremize bu empati duygusuyla yaklaşırsak çok daha duyarlı bir topluma dönüşebiliriz.

Ziyaretimizin asıl amacı, özel eğitim alan çocuklarımızın imkanlarımız dâhilinde her türlü desteği vereceğimiz ve daima yanlarında olmamızdır.

Burada eğitimcilerimize ve ailelere büyük görevler düşmekte. Özel eğitim alan çocuklarımızın ruhsal hassasiyetlerinin farkına varıp onların yüreklerine sevgi tohumları ekip motivasyonlarını yükseltmek, zorluklarla kolayca başa çıkma yetisi kazandırmak onların elinde.

Ben şahsım adına öğretmenlerimize ve engelli çocuklarımızın ailelerine verdikleri emek için teşekkür ediyorum “şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi