Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Miraç Kandili nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Ürkmezer mesajında üç aylarda Regaip Kandiliyle başlayan mübarek gecelerin birçok hikmet, sır ve bereketi içinde barındıran Miraç Kandili ile devam ettiğini belirtti.
Miraç Kandili'ni idrak edecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Ürkmezer mesajında şunları kaydetti; “Toplumumuzda mukaddes gün ve gecelerin çok büyük önemi vardır. Miraç gecesi de onlardan biridir. Yardıma muhtaçlara el uzatma, destek olma ve paylaşım bu mübarek aylarda ve gecelerde daha da ayrı bir önem kazanmaktadır.

Bu aylarda, akrabalık ve komşuluk ilişkilerimizi yeniden gözden geçirmeli, toplum huzurunun ve kaynaşmasının sağlanmasına yönelik adımlar atmalıyız. Doğruluk ve dürüstlüğün, paylaşma ve dayanışmanın, barış ve kardeşlik içinde yaşamanın, fakir ve ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmanın ulaşılabilecek en üstün değerler olduğu bilinciyle hareket ederek Miraç Kandilini anlamına uygun olarak değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam âleminin ve Safranbolulu hemşerilerimizin Miraç Kandili'ni tebrik eder, hayırlara vesile Cenab-ı Allah'tan niyaz ederim” dedi.

Editör: Haber Merkezi