Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, 1. Sınıflarda okuma yazmaya geçen öğrencilere kitap seti hediye etti.

Eşi Miray Ürkmezer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ile birlikte Zati Ağar İlkokulu, Vilayetler Birliği Ortaokulu ve Antepoğlu İlkokulunda okuma yazmaya geçen öğrencilere kitap seti hediye eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Çocukları okumaya teşvik ettiklerini “ söyledi.

Safranbolu’daki tüm okullarda okuyan 720 Birinci Sınıf öğrencisine kitap setinin dağıtıldığını ifade eden Ürkmezer; “ Safranbolu Okuyor, Gençlerle Başbaşa gibi daha pek çok proje ile özellikle çocuk ve gençleri okumaya teşvik ederken, diğer yandan bu vesile ile kötü alışkanlıklardan da uzak tutmayı hedefliyoruz. Burada asıl amacımız, geleceğimiz olan çocuklarımıza okuma bilincini yerleştirmek ve okumayı sevdirmek” dedi.

Birinci sınıflardaki yavrularımız okuma yazmaya geçtikleri için de ödüllendirmek istedik, diyerek konuşmasını sürdüren Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Yine Kaymakamlık ve Belediye olarak TÜBİTAK kitapları ile çocuklarımıza kitap takviyesinde bulunmaya, tüm çocuklarımıza kitap hediye etmeye, okumaya teşvike devam edeceğiz. Her zaman söylediğimiz gibi çocuklarımızdan tek isteğimiz: Bol bol kitap okumaları ve derslerine adapte olmaları. Bizler onlar için yeni projeler üretmeyi sürdüreceğiz ” diye konuştu.

Ürkmezer, “Kitap dağıtımı ile ilgili projelerin ortaokul ve liselerde de devam edeceğini” ifade etti.

Miniklerin mutlulukları gözlerden kaçmazken, ziyaretlerin sonunda Kaymakam amcaları ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.