Safranbolu Kaymakamı /Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer tüm dünyada 2 Ekim de kutlanan Yaşlılara Saygı Günü kapsamında, yaşlılarımızla buluştu.


Yoğun iş temposundan her fırsat bulduğunda ev ziyaretlerinde bulunan Safranbolu Kaymakamı /Belediye Başkanı Fatih Ürkmezer beraberinde eşi Miray Ürkmezer ve Kaymakam Adayı Kübra Kurtoğlu ile birlikte Safranbolu’da bulunan bazı yaşlı ve bakıma ihtiyaç duyan büyüklerimizi ziyaret etti.

Ziyaret ettiği, Seyfettin Canbaz, Hüsniye Doğan ve Cemal İnanoğlu ile uzun süre sohbet eden Ürkmezer, “Gerek Kaymakamlık gerekse Belediye olarak her daim yanınızdayız. İhtiyaç duyduğunuz her an bizlere ulaşabilirsiniz. Devletimizin de gerekli destekleri verdiğini biliyoruz, sizleri seviyor büyük saygı duyuyoruz.” dedi.

Ziyaretlerin ardından kısa bir açıklama yapan Fatih Ürkmezer, Tabii ki büyüklerimizi sadece özel gün ve haftalarda değil yılın her gününde hatırlayarak onlarla birlikte olduğumuzu onlara hissettirmeliyiz. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran en değerli varlıklarımızdır. Toplumsal dayanışmanın önemli göstergelerinden birisi, yaşlıların karşılaşabileceği sorunların en aza indirilmesi ve bunların çözümüne ulaşabilme olanaklarının onlara sunulmasıdır.

Yaşlılarımız milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve onlarla ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimizi, yaşlandıkları dönemde memnun etmek bizim vazifemizdir.

Bu duygularla tüm büyüklerimizin yaşlılara saygı gününü kutluyor, nice sağlıklı ve mutlu günler temenni ediyorum, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi