Safranbolu Kaymakamı Dr.Fatih Ürkmezer tarafından başlatılan proje kapsamında Unesco Dünya Miras Kenti Safrabolu’daki öğrenciler, sinema ile buluşmaya devam ediyor.

“Çocuklar Sinema İle Buluşuyor” projesi kapsamında bu hafta Kalealtı İlkokulu öğrencilerine gösterimi yapılan “Rafadan Tayfa Göbekli Tepe” adlı animasyon filminde öğrencilere Kaymakam Ürkmezer de eşlik etti.

Minik öğrencilerin mutlulukları gözlerden kaçmazken, öğrencilere, öğretmenlerinin yanı sıra Kaymakam Dr. Fatih Ürkmezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş ve Kalealtı İlkokulu Müdürü Mehmet Ali Çavdar eşlik etti.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ilçemizde, yine UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan “Tarihin Sıfır Noktası” olarak nitelendirilen Göbekli Tepeyi tanıtmak, tanınırlığını artırmak ve kültürel değerlerimiz için koruma bilinci oluşturma amaçlanmıştır.

Çocukların küçük yaşlarda sosyal etkinliklerle yaptığı öğrenmelerin daha kalıcı ve farkındalık artırıcı yönüne dikkat çeken Kaymakam Dr.Fatih Ürkmezer; ”Projemizin temel amacı; çocuklarımızın farkındalığını artırmak, onlara sosyal ortamda öğrenme imkânı sunmaktır. Kısa süre önce UNESCO Dünya Miras listesine dâhil edilen Göbekli Tepe’nin çocuklar tarafından bırakın niteliğini, birçoğu tarafından ismi dahi bilinmiyordu.

Öğrenciler projemiz kapsamında, yaptığımız bu etkinlik sayesinde hem tarihe ışık tutan bir yapıta, ülkece sahip olduğumuzu, hem de o eşsiz tarihin, mirasın içinde yaşadıklarını fark ettiler. Çocuklarımız için ara vermeden gerçekleştirdiğimiz projeler ile kötü alışkanlıklardan korunmalarını, sadece bilişsel değil, sosyal yönden de gelişmelerini amaçlıyoruz.

Daha önce de belirttiğim üzere, bizler onların gelecekleri için çalışmaya devam edeceğiz. Onlardan tek isteğimiz, derslerine daha çok çalışmaları, bol bol kitap okumaları, kültür ve spor faaliyetlerinde bulunmalarıdır” dedi.
Editör: Haber Merkezi