Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer Başkanlığında devam eden Muhtarlar Toplantısı Safranbolu Halk Kütüphanesinde yapıldı.

Ürkmezer’in Başkanlığında gerekleşen toplantıya İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Burak Ören, İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, İl Genel Maclisi Üyesi Ahmet Cengiz, Kamu Kurumlarının Müdürleri, DSİ ve Tedaş yetkilileri ile çok sayıda Mahalle ve Köy Muhtarı katıldı.

Toplantıda İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan UYUMA projesi de muhtarlara anlatıldı.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından tanıtımı yapılan, Uyuşturucu ile Mücadele Mobil Uygulama (UYUMA) Projesi’nin slaytının da gösterildiği toplantıda Emniyet ve Jandarmanın cafe, restaurant, kahvehane gibi umuma açık yerlerde şok uygulamalara devam edeceğinin altını çizen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Bizlere, muhtarlarımıza ve özellikle vatandaşlarımızda da büyük görev düşmekte” dedi.

Ürkmezer şöyle devam etti; “ Tamamen yerli ve milli imkânlarla geliştirilen UYUMA uygulaması, Emniyet Genel Müdürlüğü Bilgi Teknolojileri Daire Başkanlığı uzmanları tarafından geliştirildi. Uygulama, vatandaşlarca akıllı telefonlara yüklenebilecek.

Uygulamayı telefonuna indiren kullanıcı, kişisel bilgilerini sisteme kaydettikten sonra uygulamayı kullanmaya başlayacak. Sokakta gördüğü uyuşturucu ticaretini polise bildirmek isteyen vatandaş, uygulamadaki butona basarak ihbarda bulunacak. Sisteme konum bilgisiyle birlikte düşen ihbar, bölgeye en yakın ekibe iletilecek. İhbarcının kimliği kesinlikle gizli tutulacak. Buradaki amaç uyuşturucuyla mücadelede vatandaş desteğinin arttırılmasıdır.“

Yaklaşık iki saat süren toplantıda mahalle ve köylerin sorunları da ele alınırken Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, sorunları yakinen takip ettiklerini, Safranbolu’nun her köyüne, her mahallesine hizmetin en kalitelisini götürmek için tüm ekiplerle beraber gece gündüz çalıştıklarını söyledi.

Toplantıda ayrıca, Emniyet ve Jandarma tarafından gerçekleştirilen uygulamalar, telefon dolandırıcılığı, okul servisleri, bazı köylerdeki aydınlatma sorunları, sigara denetimlerinin arttırılması, sağlık müdürlüğü ve itfaiye ile ilk yardım konusunda çalışmaların gerçekleştirilmesi gibi daha pek çok konu da görüşüldü.

Toplantının sonunda muhtarların da görüşleri ve talepleri alınırken, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, “ Yapılan her çalışmanın Safranbolu’da hizmet bayrağını biraz daha yukarılara çekmek için gerçekleştirildiğini ifade ederken, toplantılara icabet eden ve çalışmalarda kendilerine destek veren tüm muhtarlara teşekkür etti.