Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Safranbolu’da üretim yapan lokum imalathanelerinde incelemelerde bulundu.

Ürkmezer, tarihi kent Safranbolu’nun evlerinin yanı sıra kentle özdeşleşen lokum imalathanelerini ziyaret ederek üretim aşamaları hakkında detaylı bilgiler aldı.

Ürkmezer burada gazetecilere yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin en iyi 10 lokum üreticilerinin arasında yer alan kentimiz sadece tarihi evleriyle değil lokumuyla da meşhurdur. Bunun en önemli sebebi sadece lezzeti değil, üretimin doğal kaynaklarla yapılmasıdır.

Üretim esnasında aldığım bilgiler doğrultusunda, renklendiricilerin tamamen doğal ürünlerle elde ediliyor olmasıdır. Örneğin güllü lokum gül yaprakları ile lezzetlendiriliyor pancar ile renklendiriliyor yeşil tonlar çimenden elde edilen organik gıda renklerinden, sarı tonların ise yine Safranbolu’nun değerleri arasında yer alan kendi topraklarımızda yetişen safrandan elde ediliyor; bu özellikler bir araya geldiğinde gönül rahatlığıyla tüketebileceğimiz ve tavsiye edebileceğimiz bir ürün ortaya çıkıyor’’ dedi.

Ürkmezer, ayrıca sadece üretilen lezzetler değil gıda üretiminde vatandaşın ayrıca yerli ve yabancı turistlerin sağlığını tehdit etmeyen, hijyen kurallarına uyularak insan sağlığına olumsuz yönde etkilemeyecek şekilde üretim yapılması olduğunu kaydederek, bunun için imalathaneleri ziyaret ederek yerince incelemeler yapmaya devam edeceklerini de kaydetti.

Editör: Haber Merkezi