Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve 3 gün süren 18. Uluslararası Belgesel Film Festivalini değerlendirerek, her geçen yıl üstüne katarak daha iyi yerlere gelinmesi noktasında ciddi bir çalışma yapılacağını söyledi.

Ürkmezer, Safranbolu’nun ön plana çıkması adına gelecek yıl 19.'su yapılacak festival için Kasım ayından itibaren çalışmalara başlanacağını kaydetti.

Safranbolu tarihi Gökçeoğlu konağından basın mensupları ile bir araya gelen Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Ürkmezer, gündeme dair konularda açıklamalarda bulundu.

Son günlerde gündemde olan imar sorunları hakkında sorulan bir soru üzerine Ürkemezer, “ Safranbolu’nun imar planı ve uygulaması yönünde arkadaşlarımızın çalışmaları devam ediyor. Belediyeden ve kişilerden kaynaklanan bazı hatalar ve problemler olabilir. Bazı yerlerde bizden kaynaklanan problemeler var. Şimdi arkadaşlarımız çözmeye çalışıyor. Bizim en basit şey her tarafı vurup yıkıp geçmek. Biz hukuki olarak yapılan bütün işlerin başımızın üstünde yeri var. Hukuki anlamda herkese aynı hakkı sağlamakta mükellefiz.

Hukuki olmayan kişilere anlatıyoruz ve bunu düzeltin diyoruz. Bunu düzeltme yolunda da hem İmar müdürlüğü başta olmak üzere bütün arkadaşlarımız çalışıyor. İlk geldiğim gün söylediğim gibi, 17 yıldır mülki idare amiriyim ve tecrübeliyim ama belediye başkanlığında tecrübem yok demiştim. Şimdi 3 ay geçti ve biraz tecrübe edindim. İşimizi düzgün yapıp kanuna uygun yapacağız. Herkes kanuna uygun hareket edecek. Ola ki, bilmediğim bir konuda yanlış bir şey söylersem uyarın dedim.

Bütün imar uygulaması ile ilgili olarak bizim arkadaşlarımız imarda yapılan işlerle ilgili şuanda devam eden bir faaliyet varsa gidiyorlar uyarıyorlar. Eğer yapmazsanız yapacak bir şey yok. Ben kamu gücünü kullanarak o faaliyeti engellerim. Dolayısıyla biz yasanın verdiği imkan doğrultusunda kimseye ne bir kastımız da yok. Yasayı uygulamaktan çekinmiyoruz. Yağacağız. Bazı yerleri adım adım çözmeye çalışıyoruz. Belediyeden kaynaklanan hatalarda var. Eğer uymuyorsa gerekeni yapacağız, bunda yetkimiz var.

Bu ülke bir 15 Temmuz yaşadı ve bu süreç devam ediyor. Biz bu sürecin üzerine geldik. Dolayısıyla bizim önümüze tef vurmaya çıkacaklar ve çok dikkatli hareket etmemiz gerekiyor.

Bir gıda sektörü hizmeti veren yerle ilgili mühürleme işlemi yaptık ve vatandaş tadilat yapacağım dedi süre verdik. Süre sonunda baktık ki işlem yok. Mahkemeye giderek yürütmeyi durdurma kararı alındı. Biz belediye olarak hukuki konuda avukatımıza danışıyoruz. Adım adım takip ediyoruz ve savunmamızı yapacağız. Mahkeme belediye haklı derse ona göre ne gerekirse yaparız. Hukuki sonucu bekliyoruz” dedi.

Ürkmezer, ayrıca, Beyaz Masa'ya vatandaşların daha rahat ulaşıp sıkıntılarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşması adına Whatsapp ihbar hattı kurduklarını da sözlerine ekledi.