Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, amacıyla 2016 yılında uygulamaya konulan “Genç Çiftçi Projesi” kapsamında ilçemizde destek alan genç çiftçi Elif Altınkaya’yı ziyaret etti.

Konarı Köyünde bulunan serada incelemelerde bulunan Ürkmezer, Altınkaya’dan serası ile ilgili bilgi alırken, “Hanımefendiyi tebrik ediyorum. Devletimiz, geliştirdiği projeler ile gençleri teşvik etmeye ve onların her daim yanlarında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Bakanlığımızın, tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlamasını amaçlayan bu önemli proje Safranbolu’muzda 2016 -2018 yılları arasında ilgi görmüş yine önemli miktarda ödenek almaları sağlanmıştır” dedi.

Bu bağlamada İlçemizde 2016 ve 2017 yılları arasında 27 büyükbaş hayvan, 5 küçükbaş hayvan, 6 arıcılık, 9 örtü altı ve 1 safran projesi olmak üzere çok sayıda proje uygulanmış ve yine aynı proje kapsamında 2018 yılında da 18 projenin uygulanmasına devam edildiğini hatırlatan Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ Gençlerimizin projeye ilgi göstermeleri ve başarılı bir şekilde çalışmalarını yürütmeleri bizleri ziyadesi ile mutlu etmektedir. Ben bir kez daha, Bakanlığımız başta olmak üzere böylesi önemli projeye imza atan herkese teşekkür ediyor, projeden faydalanan tüm genç çiftçilerimize kolaylıklar ve bol ürün temenni ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi