Karabük Üniversitesi Öğrencileri İstanbul'daki terör saldırısını protesto etti.



İstanbul’daki terör saldırısı, Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Spor Kulübü öğrencileri tarafından yapılan yürüyüşle protesto edildi.

100’üncü Yıl Mahallesi 1002 Nolu Caddede toplanan yaklaşık 200 öğrenci, ‘Senin başında taş, bizim gözümüzde yaş. Sen borcunu ödedin, sıra bizde arkadaş’’ yazılı pankartıyla ‘Dişe diş, kana kan, intikam intikam’, ‘ Şehitler ölmez vatan bölünmez’, ‘Türkiye uyuma şehidine sahip çık’, ‘Ne mutlu Türküm diyene’ sloganları eşliğinde kol kola girerek tuttukları takımların kaşkollarıyla Pazar yeri camii önüne yürüdü. Öğrenciler, burada şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşını okudu. Öğrenciler, yürüyüşte güvenlik önlemi alan polislere sarılıp birlikte fotoğraf çekildi.

Öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Karabük Üniversitesi Spor Kulüpleri Başkan Yardımcısı Aygün Arslan, "Bizler Karabük Üniversitesi Spor Kulübü bireyleri olarak söz konusu vatansa can vermeyi cana minnet sayarız. Bu bağlamda, gerek İstanbul'da yapılan terör eylemini düzenleyenlerin, gerekse teröre maddi ve manevi destek verenlerin karşısında olacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Hiç şüpheniz olmasın ki, devletimizi ve milletimiz bu alçak sürüyü bozguna uğratacak, onları çıktıkları leş yuvalarına tekrar sokacak ve tamamen mağlubiyete uğratacak güce sahiptir’’ dedi.

Basın açıklamasının ardından Pazar Yeri Camiinde İstanbul'daki saldırıda şehit olan polis ve vatandaşlar için Mevlid-i Şerif okutuldu.

Editör: Haber Merkezi