Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) tarafından yapılan araştırmaya göre Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması (TÜMA) ve Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması (ÖDÜŞ) raporlarına göre Karabük ve Karabük Üniversitesi sınıfta kaldı. ÖDÜŞ raporuna göre ise üniversite öğrencilerinin Karabük'ten memnun olmadığı ortaya çıktı.

Prof. Dr. Engin KARADAĞ ve Karabük doğumlu Prof. Dr. Cemil YÜCEL tarafından kurulan ve profesyonel düzeyde araştırmalar gerçekleştiren ÜniAr'ın ilgili raporlarına göre 45 bini aşkın öğrencinin bulunduğu Karabük Üniversitesi, "Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması" listesinde 172 üniversite arasında 84. sırada yer aldı. Öğrenci Dostu Üniversite Şehirleri Araştırması'na göre ise Karabük, 81 şehir arasından 51. oldu. 

2018 yılında 81 ildeki 109 devlet ve 63 vakıf olmak üzere 172 üniversitede öğrenim gören 26,513 öğrenciden toplanan veriler ışığında hazırlanan rapora göre üniversite öğrencilerinin bulundukları şehirdeki memnuniyetlerinin ölçümlenmesi sonucunda Karabük, "Öğrenci dostu olmayan şehirler" listesinde yer aldı.

Ayrıca rapora göre Türkiye’de sadece 27 şehirden öğrenciler memnuniyet hissederken, 36 şehir öğrencilerine memnuniyetsizlik hissini yaşatıyor. Memnuniyetin düşük olduğu 48 şehir ise öğrenci memnuniyeti konusunda bir duyarlılığa sahip olma konusunda, öğrencilerden oldukça tepki gördüğü şeklinde yorumlanıyor. Türkiye’nin üniversite öğrenci başkentleri ise Eskişehir, Antalya ve Aydın olarak sıralanıyor.

Türk Yükseköğretim Sisteminin gelişimine katkı sağlamayı amaçlayan ÜniAr'ın yaptığı araştırmalara göre, gelecek yılda 53 binden fazla öğrencinin bulunması planlanan Karabük Üniversitesi ve Karabük şehrinin sınıfta kaldığı, üniversitelerin, politika yapıcıların ve kent sakinlerinin üzerine düşünmesi ve planlama yapması gereken hususlar ortaya çıkıyor.

Editör: Haber Merkezi