MÜLKİYETİ KARDEMİR A.Ş’NİN OLAN VE İKİ YIL ÖNCE KAPANAN VATAN HASTANESİNİ KARABÜK ÜNİVERSİTESİ İSTİYOR

KARDEMİR A.Ş, DİĞER TESİSLERİ GİBİ VATAN HASTANESİ BİNASINI DA ÇÜRÜTECEK Mİ, YOKSA TIP FAKÜLTESİ HİZMETİ İÇİN ÜNİVERSİTEYE VERECEK Mİ?

üniversite vatan hastanesi

Karabük Üniversitesi, yaklaşık iki yılı aşkın bir süre önce kapanan Vatan Hastanesini Tıp Fakültesinde değerlendirmek üzere istiyor.

Üniversite yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Vatan Hastanesinin olduğu binayı Tıp fakültesine kazandırmayı istiyorlar.

Karabük’te memur hastanesi olarak yıllarca hizmet veren ve daha sonra Alman Hastaneler Grubuna dahil olarak Özel Vatan hastanesi adıyla  sağlık alanında  hizmet sunan, ancak çeşitli sorunlar yüzünden kapanan sağlık alanı şimdi tekrar Karabük’e kazandırılmak isteniyor.

KARDEMİR A.Ş mülkiyetinde olan eski Vatan Hastanesi'ni şimdi Karabük Üniversitesi, Tıp Fakültesinin hizmetinde kullanmak üzere istediği belirtiliyor.

Karabük Üniversitesinin bu talebine KARDEMİR A.Ş Yönetiminin nasıl bakacağı merakla beklenirken, Üniversitenin genişlemesinde ve büyümesinde en büyük desteği yine KARDEMİR’in verdiği bilinmekte.

GÜLEÇ AİLESİ ENGEL OLUR MU?

KARDEMİR A.Ş Yönetim Kurulu Başkanvekili olan Kamil Güleç ile Yönetim Kurulu üyesi oğul H. Çağrı Güleç’in, Vatan Hastanesinin üniversiteye verilmesi talebine sıcak bakmayacağı, iddia ediliyor.

Karabük’ün tek özel hastanesi olan MEDİKAR Hastanesinde hakim hisseye sahip olan Güleç ailesinin,  Vatan hastanesinin Üniversiteye verilmesi gündeme geldiği takdirde nasıl bir tavır sergileyecekleri de şimdiden merak konusu oldu.​

Editör: Haber Merkezi