Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in eşi Miray Ürkmezer ‘’Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele Günü’’ nedeniyle Kadın Konukevi’ndeki hanımları ziyaret etti.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü kapsamında Kadın Konukevini ziyaret eden Miray Ürkmezer burada misafir olan hanımlarla uzun uzun sohbet etti.

Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Miray Ürkmezer; " Konukevimizi sıklıkla ziyaret ediyor, elimizden geldiğince buradaki hanımlara destek olmaya çalışıyorum. Onların burada devletimiz tarafından sunulan imkanları zaten çok iyi ancak şiddet öyle kötü bir şey ki yaraları sarmak zaman alıyor" dedi.

Bu süreçte onlar için Safranbolu Belediyesi SAKEM Öğretmenleri tarafından el işi ve hobi kursları açıldığını kaydeden Ürkmezer; " Renklerle ve elişleriyle terapi almalarına destek olduk, geçen yıl burada cümle kurmak istemeyen, her türlü iletişime kapalı olan hanımlar bugün bize bir davet hazırlayacak kadar hayata katılmışlar. Onları böyle mutlu ve hayata bağlı görmek bizlere umut verdi. Her birinin hayat hikayesi zor ama yalnız değiller. Başta kurum müdürleri olmak üzere, burada çalışan tüm arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Şiddet ancak anlayış ve hoşgörü ile yerini sevgiye bırakır. Hayata tutunmak her türlü şiddete verilecek en güzel yanıttır. Burada tanıdığım herkese sevgilerimi sunuyorum ve onların en güzeli başaracağına tüm kalbimle inanıyorum" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi