Türkiye'de çalışan ve bulunan, koronavirüs salgınından sonra ülkelerine gitmek isteyen 1000'e yakın Cezayirli, İstanbul havaalanında 2 gündür bekliyorlardı.

Cezayir vatandaşlarının ülkeye girişlerini kabul etmeyince, bu sabah saatlerinde İstanbul Havaalanında bekleyişini sürdürdüler.

Edinilen bilgilere göre Merkezi Hükümetin ülkelerinin kabul etmediği 1000'e yakın Cezayirli'nin Karabük'te karantina altına alınmasına karar verdiği öğrenildi.

Karabük'te yurt dışından gelen ve yurt dışı temaslı vatandaşların gözlem altına alınması için KYK'ya bağlı bir öğrenci yurdu hazırlanmıştı.

Ülkelerinin kabul etmediği ve Türkiye'de kalan 1000'e yakın Cezayirli'nin yarın hazırlanan bu yurtta gözlem altına alınması bekleniyor.

Öte yandan ülkelerinin kabul etmediği ve Türkiye'de kalmak zorunda olan 1000'e yakın Cezayirli'nin Karabük'te hazır bulunan 2000 kapasitelik KYK yurdunda gözlem altına alınması için tüm hazırlıklar yapılmışken siyasi girişimler sonucu, 500 km fark bulunan, İstanbul'dan Karabük'e Cezayirlilerin gelmemesi için görüşmelerin devam ettiği ve bu kararın değişebileceği de edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Edinilen bir diğer bilgide ise Karabük Valisi Fuat Gürel'in söz konusu Cezayirlilerin muhtemelen kalacağı yurda giderek incelemelerde bulunduğu yer alıyor.

Editör: Haber Merkezi