SÜPER LİG TEMSİLCİMİZ KARDEMİR KARABÜKSPOR'A FİNANSAL FAİR PLAY KRİTERLERİNİ YERİNE GETİREMEMESİ GEREKÇESİ İLE 2 YIL AVRUPA KUPALARINDAN MEN CEZASI VERİLDİ



Kardemir Karabükspor Finansal Fair Play Kuralları çerçevesinde yaptığı yapılandırma anlaşmasının şartlarını yerine getiremediği gerekçesi ile Avrupa kupalarından 2 yıl men edildi.

UEFA'nın Kardemir Karabükspor'la ilgi verdiği karara göre yapılandırma aşamasının 1, 2 ve 3. maddelerine uymayı başaramadı. 2015-2016 sezonunda başa-baş mali kuralına uyma konusunda taahhütte bulunan Karabükspor, Finansal Kontrol Kurulu İnceleme Birimi tarafından mercek altına alındı. İncelemeler sonucunda Yargısal Birim'in kararına göre 2016-17 ve 2017-18 sezonlarında Avrupa kupalarına katılmaya hak kazanması halinde ceza uygulamaya alınacak.

Karabükspor'un bir süredir finansal fair play kuralları çerçevesinde Avrupa'nın patronlarının denetiminde bulunduğu bilinirken Süper Lig temsilcimiz hakkında aynı görüşmede bir çok yaptırımı içeren kararlar alındı.

Karar diğer cezalardan farklı

Farklı bir sebepten ötürü ceza alan kulüplerde yıl üzerinden verilmiş cezalar Avrupa kupalarına katılma hakkı kazanılmaması durumunda ortadan kalkmazken, Kardemir Karabükspor'a verilen ceza sadece 2016-17 ve 2017-18 sezonları için geçerli olacak. Temsilcimiz önümüzdeki iki yıl içerisinde Avrupa kupalarına katılmaya hak kazansın veya kazanmasın ceza tamamlanmış olacak.

Editör: Haber Merkezi