ÇELİK İŞ SENDİKASI GENEL BAŞKANI GÜL'ÜN "KARDEMİR'DE YETKİ ÇELİK-İŞ'İNDİR" AÇIKLAMASINA KARŞI, TÜRK METAL SENDİKASI GENEL YÖNETİM KURULU ADINA RESMİ İNTERNET SİTESİNDE BİR AÇIKLAMA YAPILDI.

 

turkmetal-resmi-internet

Geçtiğimiz gün Çelik İş Sendikası Genel Başkanı Ali Cengiz Gül'ün "Kardemir'de yetkisizlik günleri bitmiştir. Yetki Çelik-İş'indir" şeklindeki açıklamasının hemen ardından Türk Metal Sendikası Genel Yönetim Kurulu adına (www.turkmetal.org.tr) resmi internet sitesinde bir açıklama yapıldı.

Açıklamada Yargı sürecinin devam ettiği belirtilirken, Çelik İş Genel Başkan Ali Cengiz Gül'ün yargıyı töhmet altında bıraktığı vurgulandı.

Türk Metal'in resmi internet sitesinde yapılan açıklama aynen şöyle;
06.12.2012 tarihinde Çelik-İş Başkanı Ali Cengiz GÜL tarafından yapılan Kardemir'de yetkinin Çelik-İş Sendikasında olduğu yolundaki açıklama ve buna bağlı olarak yapılan haberler tamamen asılsızdır.

6 Aralıkta mahkeme süreci devam ederken bu yönde yapılan bir açıklama hukuka duyulan güveni de sabote etme amacını taşımaktadır.

Mahkeme süreci devam eden Kardemir ile ilgili olarak Türk Metal Sendikası Genel Yönetim Kurulu şu açıklamayı yapmıştır:

Kardemir çalışanlarının temel sorunu, Çelik-İş Sendikasının yıllardır uyguladığı işçi karşıtı uygulamalardır. Bu gerçeği yok sayıp "Kardemir'de yaşananların sorumlusu biz değiliz" diyerek kendileri dışında herkesi suçlayan Çelik-İş Başkanı açıklamalarıyla yüce yargıyı töhmet altında bırakmıştır.

Konuşmasında kendi sendikasını yetkili sendika ilan edenlerin bu iddiaları gerçekleri yansıtmamaktadır. Çünkü Kardemir işyerindeki yetki süreci ile ilgili dava, 6 Aralık 2012 itibariyle olduğu gibi bugün de Yargıtay 22. Hukuk Dairesinde görülmeye devam edilmekte olup, halen açıklanmış bir karar söz konusu değildir.

Çelik-İş Sendikası yetkilileri daha önce de Kardökmak için, aynı yönde açıklamalar yapmış ancak gelişmeler Türk Metal'in Kardökmak'ta yetkili sendika olduğu gerçeğini ortaya çıkarmıştı.

Buna rağmen, karar verilmiş gibi açıklama yapılması son derece çirkindir. Yargı kararını henüz açıklamadan sonuç ilan edenlerle ilgili gerekli hukuki girişimler yapılmış olup herkesi yargıya saygılı olmaya davet ediyoruz.
Editör: Haber Merkezi