Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, Belenköy’de yapımı devam TOKİ Konutları ile ilgili olarak emeklilere bilgilendirmede bulundu.

TOKİ Konutları ile ilgili olarak emeklilerde bir kafa karışıklığının olduğunu ifade eden TÜED Şube Başkanı Celal Bulut; Belenköy’de yapımı süren konutların müracaat sürecinin 11 Şubat tarihinde başladığını hatırlatarak, “Bu süre 22 Mart tarihinde bitecek ve 5 Nisan’da hak ediş kurası çekilecek. Hak ediş kurasından sonra ev çıkan üyelerimizden peşinat talep edilmeyecek, peşinat Kasım 2019 ve Aralık 2019 tarihinde çekilecek olan kat kurasından sonra talep edilecek. Aidat ödemeleri de evin anahtarı alındıktan sonra başlayacak. Emeklilerimiz ayrıntılı bilgiyi Tüccarlar Kooperatifindeki Dernek Lokalimize gelerek alabilirler. Emeklilerimiz dedikodulara inanmasınlar” dedi.

Birde en çok, üzerine ev çıkan emeklilerimizin vefatından sonraki sürecin merak edildiğini ifade eden Başkan Celal Bulut; “Emeklimiz vefat ederse eşine, o da vefat ettiyse çocuklarına kalacak. Onlarda aralarında anlaşarak bir kişinin üzerine alabilir” dedi.

Şu anda 500 kişinin kurası çekileceğini ve talebin fazla olması halinde ise bu rakamın artırılabileceğini anlatan Başkan Celal Bulut, konutların yapıldığı Belenköy mevkiinde hava kirliliği olduğu yönünde çıkarılan söylentilere de cevap vererek, “Burası Karabük’ün en temiz yerlerinden birisi. Dedikodular ev alamayanlar tarafından çıkarılıyor. Bu alan Kardemir’e en az 3-4 kilometre mesafede” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi