TÜED Karabük Şube Başkanı Celal Bulut,  24-30 Haziran tarihleri arası kutlanan Türkiye Emekliler Haftası ile ilgili mesaj yayımladı.  

TÜED Başkanı Bulut mesajında,

"Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emekli oluşunun 92.yılında Emekliler Haftasının tüm emeklilerimize hayırlar getirmesini diliyorum.

'Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır' diyen Büyük Önder yaşlı ve emekliye ne kadar önem verdiğini göstermiştir.

Hayatlarının en verimli ve dinamik çağlarını devletine ve milletine hizmet ederek geçiren emeklilerimizin emeklilik döneminde sağlıklı, huzurlu, refah içinde bir hayat geçirmeleri en büyük isteğimizdir.

Ülkemizin kalkınmasında değerli hizmetler yapan, alın teri döken emeklilerimize en iyi hayat şartlarını sağlamak sosyal devlet anlayışının da bir gereğidir.

Temel gıdaya gelen zamlar göz ardı edilmesin, artışlar tüfe + refah payı olarak belirlenmesi, 2000’den sonra emekli olanların intibakının biran evvel yapılması ve sağlık gibi önemli ve anayasal bir hak olan alanda emeklilerden alınan katkı paylarının kalkması dileğiyle emekliler haftasının emeklilerimize, yaşlılarımıza sağlık, sıhhat ve huzur getirmesini temenni ederim." ifadelerine yer verdi.
Editör: Haber Merkezi