IGOR TUDOR: "BİR KORKU HİSSETMİYORUM"

BAŞKAN FERİDUN TANKUT: "VİDEO HAKEMLİĞİ GELSİN"



Kardemir Karabükspor teknik direktörü Igor Tudor, Türkiye’de kendisini çok güvende hissettiğini söyleyerek, “Ben açıkçası her hangi bir korku hissetmiyorum. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Kardemir Karabükspor, hafta sonu sahasında karşılaşacağı Atiker Konyaspor maçının hazırlıklarını kendi tesislerinde sürdürdü. Teknik direktör Igor Tudor gözetiminde yapılan antrenmana sakatlığı bulunan Skulason katılmadı. Gazetecilere açıklama yapan teknik direktör Igor Tudor, son 7 maçta duran toplar dışında normal oyun ile attıkları gol sayısının 1 olduğunu söyledi. Birçok pozisyona girdiklerini ancak gol atmakta sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Tudor, “Atiker Konyaspor maçında hücum bölgesinde bazı olumlu değişiklikler olacağını düşünüyorum. Aykut Kocaman’ı çok beğeniyorum. Başarılı ve iyi bir hoca. Takımı gerçekten çok iyi. Fikstür durumundan dolayı Atiker Konyaspor’u takip ediyoruz. Her maçını da izliyorum. Çok iyi organize oluyorlar. İyi bir maç bekliyor bizi” diye konuştu.

Gaziantepspor’un prensip anlaşmasına vardığı Rumen teknik direktör Marius Sumudica’nın İstanbul’da meydana gelen patlamadan sonra Türkiye’ye gelmekten vazgeçtiğinin hatırlatılması üzerine Tudor, “Ben açıkçası herhangi bir korku hissetmiyorum. Burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Kendimi çok güvende hissediyorum. Tabii herkesin kendi yaşantısı. Belki ailesi için böyle bir karar vermiş olabilir. Onların tercihi. Ben işime odaklanıyorum” dedi.

BAŞKAN TANKUT: VİDEO HAKEMLİĞİ GELSİN

Antrenmanı izleyen Kulüp Başkanı Ferudun Tankut, geçen hafta sahalarında 2-0 yenildikleri Aytemiz Alanyaspor maçında 2 penaltılarının verilmediğini, aleyhlerine verilen penaltının da haksız olduğunu söyledi. Hakem hatalarının artık her yerde konuşulmaya başlandığına dikkat çeken Tankut şöyle dedi:

“Teknolojinin bu kadar geliştiği yerde video hakemliğin olması gerekiyor. İstanbul’daki Kulüpler Birliği toplantılarında bu konu çok net konuşulmaya başlandı. Kulüp başkanlarının hemen hemen hepsi video hakemliği konusunda hemfikiriz. Federasyon da bu konuda çalışmalara başladı. Nitekim dünya kupası organizasyonu içerisinde bir maçta video hakemliği uygulandı ve birçok ülkede de bu uygulanma noktasına doğru gidiyor. Milyar dolarların konuşulduğu futbol sektöründe artık hakemlerin düdüğünün tartışılmaması gerekiyor. Teknolojinin de devreye girmesi gerekiyor. Basketbolda, voleybolda, hentbolda ve teniste bunlar uygulanıyor. Uygulanmasının zorluğu da yok. Bunlar istenilirse uygulanır ve ona göre dizayn edilir. O nedenle kaybettiğimiz puanlara üzülüyoruz.”
Editör: Haber Merkezi