KARABÜKSPOR’A İHTİYACIMIZ VAR, KARABÜKSPOR’UN ŞİMDİ BİZE İHTİYACI VAR” KAMPANYASI

tso

PTT 1. Lig’de ikincilik mücadelesi veren ve yarın akşam sahasında Vartaş Elazıpspor’u konuk edecek olan Kardemir Karabükspor’a destek için TSO Başkanı Tuncay Özcan başkanlığında STK ve Dernek Başkanları bir araya geldi.

TSO Başkanı Tuncay Özcan önderliğinde, "Karabükspor’a ihtiyacımız var, Karabükspor’un şimdi bize ihtiyacı var” kampanyası adı altında Hasan Doğan Tesisleri'nde düzenlenen destek kampanyasına AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, AK Parti İl Başkanı Timurçin Saylar, Karabükspor Kulüp Başkanı Ferudun Tankut, MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Nur ile kentte bulunan dernek ve STK Başkan ve temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Karabük TSO Başkanı Tuncay Özcan, bizim Karabükspor’umuza ihtiyacımız var ama, Karabükspor’un şimdi bize ihtiyacı var diyerek, yarın akşam oynanacak olan Elazığ maçında taraftarın tribünleri doldurması için herkesimin destek vermesini istedi.

Özcan, Karabükspor’un bu sezon oynadığı maçlarda tribünlerin boş olduğunu belirterek, “Geride 3 tane maçımız kaldı ve bunların iki tanesi peş peşe oynayacağımız Elazığ ve Adana maçımız. Bizim Karabükspor’umuza ihtiyacımız var, ama Karabükspor’un şimdi bize ihtiyacı var. Dolayısıyla işi bu noktaya getirmişken ve ipi göğüslemeye ramak kalmışken, seyirci desteğini takıma vermemiz gerekiyor. Hepimiz belli bir kitleleri temsil ediyoruz. Çağrı yaparak yarın akşamki maçta tribünleri doldurmayı hedefliyoruz.

Karabükspor, bu şehrin markası. Karabükspor’un Süper Lig'de mücadele ediyor olması hem ekonomik hem sosyal katkılar getirecektir. Biz de temsil ettiğimiz dernek ve STK’larda bazılarımız ekonomiyi bazılarımız sosyal alanı temsil ediyoruz. Bunun için el birliği ile taşın altına elimizi koyup takımımızı yarın akşam ve haftaya oynayacağımız maçlarda desteğimizi tüm gücümüzü göstermemiz lazım” dedi.

“BUGÜNE KARABÜKSPOR’UN KURTULUŞU GİBİ BAKARAK TRİBÜNLERİN TIKLIM TIKLIM OLMASI LAZIM”

Kardemir Karabükspor Kulüp Başkanı Hikmet Ferudun Tankut ise, 1995 yılında KARDEMİR’in kapatılmasına karar verildiğinde STK’lılar ile birlikte kurdukları şehir meclisiyle 8 Kasım’da kentte hayatı durdurarak bu şehrin neler yapacağını gösterdiklerini hatırlatarak, “Karabük’ün olmazsa olmaz değerlerini iyi bilmemiz lazım. Geçen sene takım düşünce bana gelen teklif ile geçmişte birçok güzellik yaşatmış biri olarak Karabükspor’a destek vermek ve yiğidi düştüğü yerden kaldırmak için bu yola koyulduk. Ancak sezon boyunca yeterli taraftar desteğini bir türlü alamadık. Siyasetçiyi, sporcuyu ve sanatçıyı motive etmek için alkış gerekir.

Onun için yarın oynayacağımız Elazığ maçı çok önemli. Bu bizim için kader maçı. Bu sene Süper Lig'e çıkmamız lazım. Çıkamadığımız takdirde önümüzdeki sıkıntıları şimdiden görür gibiyiz. Bugüne Karabükspor’un kurtuluşu gibi bakarak tribünlerin tıklım tıklım olması lazım. Bugün ikinci sıradayız ve kaybettiğimiz bir şey yok ama yarın kaybedeceğimiz çok şey olabilir. Yarın çok ciddi bir hazırlık içine girip tüm eşimizi dostumuzu bu maça çağırıp, rakip üzerinde baskı kurmamız lazım. Mücadelemize biz devam edeceğiz. TSO Başkanımıza ve Milletvekilimiz ile sizlere teşekkür ediyorum. Bugün bir milat. Birlik ve beraberlikle çok şeyi aşarız. Geçmişte bunu başardık” dedi.

tso1AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal ise, “Elimizdeki değerin kıymetini bilmiyoruz. Bizim yerimizde olmayı isteyen o kadar çok il var ki. Yarınlarımız çok daha parlak olacak ve bu değeri kaybetmeyelim. Geçen yıl Süper Lig’deydik ve UEFA’ya gitmiştik. Biz sıfırdan başlayıp bir yere gelmiyoruz. Yarın bir araya gelip toplanamazsak, biz hemşehri olamamışızdır.

Yarın tribünlerin dolup taşıp Elazığ karşısında Kardemir Karabüskpor’un gücünü gösterip Süper Lig yolunda bir engeli aşmamız lazım. Kentte 14 bin pasoligli seyircimiz var. Sadece bunlar maça gelse zaten tribünlerimiz doluyor. Yarın dayanışma günümüz ve hep birlikte zafere birlik ve beraberlik içinde ulaşacağız” dedi.

Daha sonra STK ve dernek temsilcileri de birer konuşma yaparak destek çağrılarında bulunarak takıma ve kulübe ellerinden gelen desteği vereceklerini söylediler.
Editör: Haber Merkezi