TSK YÖNETİME TÜMÜYLE EL KONULDUĞUNU AÇIKLADI

TSSS

Saat 22:00 sıralarında İstanbul'da her iki köprünün tek taraflı olarak trafiğe kapatılması ve Ankara genelindeki F16 uçuşlarıyla başlayan hareketliliğin sebebi kısa sürede açıklandı. Başbakan Binali Yıldırım'ın "Kalkışma" olarak ifade ettiği olaylar zincirinde bir çok kirli bilgi hem medya hemde sosyal medya kanalıyla dolaşmaya devam ediyor.

TRT Binasına el konulduğu, MİT ve Özel Harekat Eğitim Merkezi'nde çatışmaların yaşandığı bilgileri yayılırken Genelkurmay’ın bilgilendirme amaçlı kullandığı e-posta adresinden geldiği ifade edilen metinde “ülke yönetimine bütünüyle el konuldu” ifadesi kullanıldı.

Açıklama metni ise şöyle:

“Türk Silahlı Kuvvetleri anayasal düzenin, demokrasinin, insan hak ve özgürlüklerinin tekrar temin ve tesisi; ülkede hukukun üstünlüğünün yeniden hakim kılınması; bozulan asayiş düzeninin tekrar sağlanması maksadıyla ülke yönetimine bütünüyle el konulmuştur.

Tüm uluslararası anlaşmalarımız ve taahhütlerimiz geçerliliğini korumaktadır. Tüm dünya ülkeleri ile iyi ilişkilerimizin devam edeceğini temenni ederiz.”

 

Editör: Haber Merkezi