VERGİLİ'NİN "ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA GEZEN FETÖ'CÜLER VAR" SÖYLEMİNDEN SONRA, KASTEDİLEN BU KİŞİ VEYA KİŞİLERİN AK PARTİ YÖNETİCİSİ OLDUĞU İDDİALARINA İL BAŞKANINDAN CEVAP GELDİ



Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin "Karabük'te hala elini kolunu sallaya sallaya gezen FETÖ'cüler var" iddiasından sonra, kent gündemi birden değişmişti. Vergili'nin bu açıklamalarının ardından dün bazı basın organlarında kast edilen bu kişi veya kişilerin AK Parti ve MÜSİAD Karabük Şube Yöneticileri olduğu iddiaları gündeme getirilmişti. AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar bu iddialara yazılı olarak cevap verdi.

Ak Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar açıklamasında; "Karabük’te yayın yapan bir haber sitesinde çıkan Fetö/PDY terör örgütü ile ilgili haber konusu ile ilgili savcılığın soruşturma yürüttüğü belirtilmektedir. Bu konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı gereğini yapmaktadır.

AK Parti teşkilatları ile ilgili araştırmalar neticesinde; Savcılık, Emniyet Müdürlüğü ile İstihbarattan herhangi bir bilgi veya belge gelmemiştir. Bu konuyla ilgili bilgi veya belge geldiği takdirde gerekenin kim olursa olsun yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın.

15 Temmuz da; hain darbe teşebbüssünde bulunan, halkımıza kurşun sıkan, vatana ihanet edenler ile nasıl mücadele ettiğimizi halkımız görmektedir ve mücadelemizin de devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi