Bakanlar Kurulu kararı ile Zonguldak ve Karabük'te bazı alanların Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak tespit edilmesi ve planlanması kararlaştırıldı.


Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararları, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca Zonguldak'ın merkez ilçesi Çınartepe mevkisinde sınırları tespit edilen alanın "Zonguldak Teknoloji Geliştirme Bölgesi", Karabük'ün merkez ilçesi Kılavuzlar köyünde koordinatları belirtilen sahanın da "Karabük Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi" olarak kullanılmasına karar verildi.


Üniversite – Sanayi işbirliğinin en iyi örnekleri arasında gösterilen TEKNOPARK'ın Karabük'te kurulması için 2016 yılında çalışmalar başlatılmış,  Karabük Üniversitesi'nde yapılan toplantı ile başvuru süreci ilgili isimlerce masaya yatırılmıştı.


TEKNOPARK'lar, yüksek  teknoloji kullanan ya da yeni teknolojilere yönelik araştırma faaliyetleri yürüten firmaların, üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü ya da Ar-Ge merkez veya enstitüsünün olanaklarından yararlanarak teknoloji veya yazılım ürettikleri, teknolojik bir buluşu ticari bir ürün, yöntem veya hizmet haline dönüştürmek için faaliyet gösterdikleri ve bu yolla bölgenin kalkınmasına katkıda bulunarak, teknolojik yenilikler ve ticari kazanımları beraberinde getiren başarı bir model olarak tanımlanıyor.

Editör: Haber Merkezi