İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünce yürütülen "Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" programının amacı; tarımın her alanında eğitim çalışmalarına önem vererek, üretici ve girişimci ruha sahip kadınları bilgilendirmek, uygulanabilecek projelerinin hayata geçirilmesinde etkinliklerini artırarak tarımda kadın girişimciliğini en üst seviyeye çıkarmaktır.

2015 yılından bu yana diğer illerimizde uygulanan proje, 2018 yılında İlimizin de dahil olduğu toplam 29 ilde gerçekleştirilecektir. Söz konusu program çerçevesinde tarımın değişik alanlarında faaliyet gösteren, yenilikçi, yaratıcı, kaynakları etkin- verimli ve sürdürülebilir kullanan, bulunduğu çevreye öncülük eden rol model olabilecek kadın çiftçiler tarafından hazırlanan projelerin kadın çiftçilerimizin hayatına farkındalık kazandırması, kırsalda kadın istihdamına katkıda bulunması ile tarımda başarılı kadın girişimcilerin sayısının artması açısından oldukça önemlidir.

"Tarımda Genç Girişimci Kadınlar Güçleniyor" programı kapsamında, İlimizde İŞKUR/KOSGEB işbirliği ile istihdama yönelik sertifikalı 32 Saat süreli 25'er kişilik 3 gruba uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilmeye devam etmektedir.

2. Grubun eğitimi de tamamlanmış olup, son grubun eğitimi de 6 Nisan'da başlayacaktır.
Eğitim alan kadınlarımız tarafından hazırlanacak projeler bağımsız beş kişilik Jüri tarafından değerlendirilecek ve seçilen ilk 10 proje, koordinatör il olarak belirlenen Kastamonu İlinde düzenlenecek "Proje Pazarında" sergilenecektir.

Bu faaliyetin amacı, projelerin Özel Sektörler, STK'lar, KOSGEB ve Kalkınma Ajansları gibi kurumlar tarafından desteklenmesidir. Ayrıca, İlimizde dereceye giren ilk 3 projeye ödül verilecektir.

Birinci olan projemiz Karabük İlimizi temsilen, Bakanlığın belirleyeceği bir tarihte 29 ilin yarışacağı Proje Yarışmasına katılacak ve burada da birinci olan proje 40.000 TL hibe ile Bakanlığımızca desteklenecektir

Editör: Haber Merkezi